Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ



ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ


Κυριακή σήμερα 5 Ιουνίου του 2016 και ο Μώλος του Αγίου Νικολάου γέμισε ΑΣΤΕΡΙΑ έτοιμα για όλα! Ζωντανά αστέρια, χαρωπά αστέρια, αστέρια που χαρίζουν ΕΛΠΙΔΑ, ΧΑΡΑ, ΖΩΝΤΑΝΙΑ και ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΕΙΠΩΤΗ, στα μικρά αστέρια που θέλουν να ζήσουν ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ! Εμπνευστές αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής δράσης ο Χρήστος, η Βάσω και η παρέα τους.  Κοντά τους συνταχθήκαμε πολλοί εθελοντές – εθελόντριες και είμαστε αλληλέγγυοι. Στόχος η αθόρυβη και ουσιαστική βοήθεια σ’ αυτούς που έχουν την ανάγκη μας.

Η εκδήλωση είχε background το φιλανθρωπικό bazaar με τις εθελόντριες κυρίες να διαθέτουν τα προσφερόμενα χειροποίητα κομψοτεχνήματα και μικροδώρα  στους παρευρισκομένους για να αγοραστούν γάλατα, πάμπερς, παιδικές τροφές και παιδικά αναγκαία υλικά.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν 15 φορείς και σύλλογοι και την υποστήριξαν 11 χορηγοί. Τίμησαν δε με την παρουσία τους ο ιστιοπλοϊκός όμιλος, η ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής, το Μyplayschool, το west city, το impulse gym, η ομάδα της Ε.Α.Π, το κτήμα Ορφανού, η ομάδα του Ερμή Πατρών. Το βάρος της εκδήλωσης και το στήσιμο σήκωσαν ο πρόεδρος Χρήστος Σπηλιόπουλος, η Βάσω Νικολακοπούλου, η Άντα Ρεμούνδη, η Βιβή Αθανασοπούλου, η Ζωή Γιαννάκου, η Ειρήνη Κουμαριανού, η Μπέτυ Προύντσα, η Μαριάντζελα Δημοπούλου, η Ράνια Γκοτσοπούλου, η Σάρα Γαλάνη, η Δήμητρα Μπαλαφούτη κ.α. Σημειώνουμε και την δική μας παρουσία με την Αδελφότητα ΑΧΕΠΑ Τμήμα ανδρών Πάτρας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», το τμήμα ΑΧΕΠΑ γυναικών Πάτρας ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ, το Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΟΝΩΡΤΑΣ.


Δίπλα μας εκατοντάδες παιδιά περιμένουν την βοήθειά μας, παιδιά που στηρίζει και εξυπηρετεί ***ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ***

Σήμερα το Εργαστήρι του Φωτεινού Αστεριού «σκάρωσε» πολλές πρωτότυπες δράσεις. 

Πρώτη δράση το 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ για μικρούς και μεγάλους. Αρχισε γύρω στις 11.00 π.μ. και τελείωσε λίγο μετά την 13η μεσημβρινή! Το ενδιαφέρον όλων ήταν στον ημιτελικό και τελικό και κρίθηκε στο «φάρδος» της τύχης του νικητή!!! Ότι ήθελε έφερνε ο αθεόφοβος. Για την ιστορία καταγράφω τον ημιτελικό ανάμεσα σε ΒΑΣΩ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και … ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ, προκρίθηκε ο δεύτερος στον τελικό με διαφορά ελάχιστη. Σκληρή παίκτρια η κα Βάσω στρίμωξε τον αντίπαλο Γιάννη που σώθηκε με διαφορά φάρδους, αφού έφερε «εξάρες»! Ο Γιάννης, που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, ήταν παλαιός πρωταθλητής  στο Backgammon Championship το 1974 που έγινε στη Θήβα.

 

Και ήρθε η ώρα του τελικού ανάμεσα στην τέχνη και την τύχη! ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΣΟΥΚΑΣ εναντίον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ! Αγωνία στους θεατές γιατί ο Θανάσης έπιασε την 4η παραμαμά του αντιπάλου! Δύσκολα θα έχανε το παιχνίδι και τώρα όλοι ποντάρουν στο Θανάση μέχρι να το πάρει και διπλό!!!!


Έλα όμως που η τύχη έφερε τα επάνω κάτω! Μίλαγε στα ζάρια ο αντίπαλος λέμε. Δύο πέντε ήθελε, εε το έφερνε και οι όροι του κλάσματος αντιστράφηκαν και το παιχνίδι πήγε στον τυχερό!!! Το πήρε ο πρόεδρος και μάλιστα διπλό!


Και να συμπληρώσω γιατί επιλέχθηκε το ΤΑΒΛΙ  για να βγάλει τον κυπελλούχο του τουρνουά. Ας μάθουν όσοι δεν ξέρουν, ότι το τάβλι είναι εφεύρεση Πατρινή, καθαρή Αχαϊκή! Το εφεύρε ο Αχαιός «Αλέας» κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου.... Βλέπε το βιβλίο «Etymologiae », έργο του Σεβιλιάνου Ισίδωρου 560-636.

 
TO ΒΑΡΥΤΙΜΟ ΚΥΠΕΛΟ ΠΟΥ ΑΘΛΟΘΕΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 

Η επόμενη δράση μεταξύ 13ης και 14ης μεσημβρινής  ήταν πρωτότυπη και σπουδαία με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ». Είχε σλόγκαν  «Βάλε καπέλο κι αντηλιακό, τρέξε, τραγούδα, μπες στο ρυθμό!». Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με μαεστρία από την εθελόντρια εκπαιδευτικό Βιβή Αθανασοπούλου!  Παράλληλα ενώ διαρκούσε η πρώτη και η δεύτερη δράση, υλοποιείτο η Τρίτη δράση που είχε τίτλο  To «ΑΣΤΕΡΑΤΟ» ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ! Αυτή η δράση είναι η αγαπημένη των μικρών αστεριών, γιατί έχουν την χαρά της δημιουργίας! Δηλαδή οι μικροί δημιουργοί με την φαντασία τους και το ταλέντο τους έκαναν θαυμάσια εργάκια, μέσα από πρωτότυπες κατασκευές!

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στις έξη (18.00 έως 19.00 μ.μ.) με την «ΕΥΧΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ». Ονειρεμένη δράση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, μικρά και μεγάλα! Την δράση υλοποίησαν η αφηγήτρια Γεωργία Καρκάνη με την εκπαιδευτικό Βιβή Αθανασοπούλου, με αφήγηση βιωματικού παραμυθιού με την νεράϊδα χρυσόσκονη να μας ταξιδεύει σε ονειρεμένους τόπους! Όλοι εμείς οι ονειροπόλοι αλληλέγγυοι γράψαμε σ ένα χαρτάκι μια ευχή, την βάλαμε σε μεγάλα και μικρά μπουκαλάκια να ταξιδέψουν … εκεί που εισακούγονται οι ευχές των ανθρώπων και ίσως γίνουν πραγματικότητα… τα μπουκάλια με τις ευχές ρίχτηκαν στην θάλασσα με την βοήθεια σκάφους του ιστιοπλοϊκού ομίλου.

 

Ήρθε η ώρα να γραφτεί το κυρίως μήνυμα της εκδήλωσης που έχει καρδια ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ που σχηματίζουν όλα τα αστέρια μικρά και μεγάλα σχηματίζοντας μια ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ με τις παρευρισκόμενες καρδιές. Αυτή η καρδιά έστειλε παντού το μήνυμα του εθελοντισμού, του αλτρουισμού, της αγάπης, της ελπίδας, της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς!  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!!!


Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΣ


Η ΡΑΝΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ!


ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ



Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΣ



Η ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗΤΗΣ !!! Η ΒΑΣΩ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ!

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ






































 









4 σχόλια:

  1. Λες για το μοναστηρι και τους Ναιτες, αλλα για τους Αχεπα κουβεντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με τρελάνεις ανώνυμη που γράφει εδώ νια Ναϊτες; Στον ύπνο σας τον βλέπετε τον Προφύρη, χα χα χα. Τα χώνει στα φιλαράκια;;

      Διαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ... ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!!! ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 75 % ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ 3.000.000 ΜΕΛΗ Σ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.... ΑΧΕΠΑ ΜΕ ΑΧΕΠΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ Η ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΧΕΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ? ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 25 % ΣΩΣΤΟΙ ΑΧΕΠΑ...
    ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ... ΟΙ ΕΠΑΝΩ ΟΧΙ ΟΛΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΠΟΥΛΑΝΕ....ΤΙ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ?
    Α.Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά !!! Εδώ η ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ παράγει έργο και μάλιστα σοβαρό σε φιλανθρωπία και κοινωνική μέριμνα. Επικροτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή