Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΣ ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ?



ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΑΚΩΒ: 
άγιος;, μοιχός;, ή πόρνος;

Ξεφυλλίζοντας την Παλαιά Διαθήκη και την Εβραϊκή Βίβλο Τανάκ για να ενημερωθούμε περί του βιβλικού προσώπου ΙΑΚΩΒ, γιού του Ισαάκ και εγγονού του Αβραάμ, θα διαβάσουμε τις παρακάτω πληροφορίες:
Ο ονομαζόμενος πατριάρχης Ιακώβ ήταν δίδυμος με τον Ησαύ και εξήλθε δεύτερος από την κοιλία της μητέρα του, (αναφέρεται μάλιστα ότι γεννήθηκε κρατώντας τη φτέρνα του Ησαύ) άρα έχανε τα πρωτοτόκια από τον Ησαύ κανονικά.
Αν διαβάσουμε με προσοχή τις λεπτομέρειες θα δούμε:

ΠΡΩΤΟΝ ότι η μητέρα Ρεββέκα, αφού έβαλε τα δυο αδέλφια να τσακωθούνε θανάσιμα, αφού σκάρωσε σχέδιο εξαπάτησης του ενός για να ευνοηθεί ο άλλος, αφού ξεγέλασε τον τυφλό σύζυγο της, έδωσε τα πρωτοτόκια στον κανακάρη που αγαπούσε και εν τέλει τον φυγάδευσε να γλυτώσει σε άλλο μέρος, στον αδελφό της Λάβαν!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι ο καλός πατριάρχης Ιακώβ, σύμφωνα με την Γένεση (Γεν 29,31-30,24) είχε εξ νόμιμους γιούς και εξ εξώγαμους αναγνωρισμένους! Πρώτη σύζυγος λοιπόν η Λεία (πρώτη εξαδέλφη του!) και νόμιμα άρρενα τέκνα εξ αυτής, οι Ρουβήν, Συμεών, Λευί, Ιούδας, Ισσάχαρ και Ζαβουλών. Απέκτησε όμως και εξώγαμα άρρενα τέκνα με την γυναικαδέλφη του (κουνιάδα του) Ραχήλ και τις δύο υπηρέτριες τους! Ετσι απέκτησε κατά σειράν: εκ της Βαλλά (υπηρέτριας της Ραχήλ) τους: Δαν και Νεφθαλί, εκ της Ζελφά (υπηρέτριας της Λείας) τους: Γαδ και Ασήρ και τέλος εκ της κουνιάδας Ραχήλ τους: Ιωσήφ και Βενιαμίν.

ΤΡΙΤΟΝ: Ο Ιακώβ είχε με την πρώτη σύζυγο – εξαδέλφη του Λεία, μια κόρη την Δείνα. Η Δείνα στα 14 χρόνια της, ερωτοτρόπησε με ένα πρίγκιπα ονόματι Σεχέμ, που την διακόρευσε! Επεκράτησε αναταραχή και τελικά τη ζήτησε σε γάμο και την παντρεύτηκε! Αλλά τα αδέλφια της Δείνα, Συμεών και Λευϊ, επετέθηκαν στη φάρα των συμπεθέρων Χάμορ και την διέλυσαν!
Οσοι ελάχιστοι γλύτωσαν, μαζί και τα δύο παιδιά της Δείνα η Άκαμ και ο Τσέις κατέφυγαν σε άλλα μέρη μακριά από την Χαναάν. [Πιθανολογείται, χωρίς διασωθέντα αποδεικτικά στοιχεία ότι εκ των συμπεθέρων του τότε ειδωλολατρικού οίκου Χάμορ που παντρεύτηκε η Δείνα, οι θεωρούμενοι ορθόδοξοι Ισραηλίτες αποκαλούσαν τους καταγόμενους εκ της Δείνα Χαμόρες και έτσι διασώζεται το επίθετο πλέον χαμούρες!)

ΤΕΤΑΡΤΟΝ:  Εδώ υπάρχει ένα μυστικό που κρύβει πολλά. Το μυστικό αυτό θέλει τον ειδωλολάτρη βιαστή πρίγκηπα Σεχέμ, να συμφώνησε να κάνει περιτομή και ακροβυστία (!) για να γίνει γαμπρός του Ιακώβ! Ετσι οι απόγονοί του και παιδιά του διασωθέντος Τσέϊς θεωρούνται η 13η φυλή του Ισραήλ! Αυτή φυσικά ουδέποτε έπαψαν να είναι ειδωλολάτρες, ποτέ δεν έγιναν γνήσιοι Εβραίοι και πίστευαν στον θεό Βάάλ, μέχρι σήμερα!
Αυτοί είναι οι μετέπειτα φίλοι, «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ» Χαζάροι (περιπλανώμενοι) με την προσθήκη και αυτών που έδιωξε το 722 π.Χ, ο Ασσύριος βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ! 

ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Μετά από όλα αυτά η δική μου απορία είναι:
1. Ποσο ΑΓΙΟΣ και πρότυπο των Γραφών, μπορεί να είναι ο πατριάρχης Ιακώβ;
2. Ηταν ή δεν ήταν μοιχός, αιμομίκτης και πόρνος;
Βέβαια ο Θεός συγχωρεί κάθε μεταμελημένο, αλλά που υπάρχει η μεταμέλεια; Και πως εμείς οι ζώντες οι περιλυπόμενοι μετά τόσους αιώνας, μακαρίζουμε τον Ιακώβ και επέκεινα την πολιτεία του και τις πράξεις του; Ο θεός ας μας συγχωρεί όλους!

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου