Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Το ΣΔΟΕ φέρνει στο φως 50 μασόνους Ζήτησε την πλήρη λίστα με τα μέλη της αθηναϊκής Στοάς



ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ …
ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΣΗΜΑ ΤΩΝ ΟΝΩΝ !
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ





Αναστάτωση προκαλεί στους τεκτονικούς κύκλους ο αιφνίδιος φορολογικός έλεγχος που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα λογιστικά βιβλία της Στοάς, το οποίο απαίτησε μάλιστα τη λίστα με τα ονόματα των μελών της μασονίας. Σύμφωνα με νεότερες αποκαλύψεις.. των «Παραπολιτικών», που ανέδειξαν το θέμα την περασμένη εβδομάδα, οι ελεγκτές χωρίς άνωθεν εντολή ζήτησαν τα παραστατικά ενός διεθνούς συνεδρίου ελευθεροτεκτόνων, που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής τον περασμένο Αύγουστο. 
Επρόκειτο για την εκδήλωση «First Summer International Masonic Workshop», στην οποία συμμετείχε πλήθος προσωπικοτήτων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Παρά το γεγονός όμως ότι οι υπεύθυνοι της Στοάς προσκόμισαν όλα τα στοιχεία, το κλιμάκιο επέμεινε να λάβει γνώση του καταλόγου των μελών. Αμέσως κατεγράφη έντονη αντίδραση από την πλευρά των μασόνων και τελικώς συμφωνήθηκε να δοθούν ενδεικτικώς ορισμένα ονόματα, όχι περισσότερα από 50, μεταξύ αυτών και των γνωστών διοικούντων τηΣτοά. Θεώρησαν δε εκβιαστική την απαίτηση του ΣΔΟΕ, αφού ουδέποτε στο παρελθόν αμφισβητήθηκε η νομιμότητα των ενεργειών των τεκτόνων, ούτε ζητήθηκε από καμία Αρχή οποιοδήποτε στοιχείο για τους συμμετέχοντες στην αδελφότητα.


Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του κλιμακίου προχώρησαν παραπέρα τον έλεγχο, πάντα αυτοβούλως, αποκτώντας ηλεκτρονικά πρόσβαση σε βιβλία «Διαχείρισης διαθεσίμων και παγίων στοιχείων» της κεντρικής Στοάς της οδού Αχαρνών. Διαπίστωσαν, κατά ορισμένες πηγές, ότι το ρευστό και τα ακίνητα έχουν μεταβιβαστεί σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της μασονίας και η διαχείρισή τους γίνεται από γραφεία των Αθηνών, του Λονδίνου και τωνΠαρισίων. Ωστόσο, δεν προέκυψε η οποιαδήποτε παρατυπία και τούτο γεννά υποψίες. Ευκόλως μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η πρόσβαση σε ονόματα τεκτόνων από «υψηλής διαβάθμισης» υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συνιστά «εξωθεσμική συμπεριφορά».


ΛΙΣΤΑ.
Στη λίστα που ζητήθηκε από το ΣΔΟΕ δεν αναγράφονται μόνον ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών ή καλλιτεχνών, ιερέων, ιερομονάχων, αλλά και πολλοί Ελληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, στελέχη σε καίριες θέσεις διαχείρισης των δημοσιονομικών και του χρέους, ανερχόμενοι παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, επιφανή ονόματα των κλάδων της Ιατρικής και της Νομικής, επιτελείς πρυτανικών Αρχών, γκαλερίστες, διοικητές οργανισμών (κυρίως νοσοκομείων) και αρκετοί «αποσυνάγωγοι, διασπαθιστές του οικογενειακού πλούτου», όπως χαρακτηρίζονται από γηραιότερους μασόνους. 


Η λίστα μονοπωλεί τις συζητήσεις στην Αθηναϊκή Λέσχη και στο prive club του Καζίνο της Πάρνηθας, κύριους χώρους συνάθροισης και ψυχαγωγίας των ελευθεροτεκτόνων. Οι συνομιλητές ανησυχούν ιδιαίτερα από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το παράδειγμα του υπέργηρου Λίτσιο Τζέλι στη γειτονική Ιταλία. Ο Τζέλι, επί δεκαετίες ύπατος αξιωματούχος της ιταλικής μασονίας, εκτίει ποινή κατ' οίκον κάθειρξης για πλήθος φορολογικών αδικημάτων, ενώ πέρυσι κατασχέθηκε η πολυτελής βίλα του στηνΤοσκάνη. Αναμφίβολα, στον ερεβώδη κόσμο του τεκτονισμού πρόκειται για το ισχυρότερο πλήγμα εναντίον της αδελφότητας από συστάσεώς της, στα τέλη του 16ου αιώνα.


Οπως επισημαίνεται στις κλειστές συναντήσεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, το «άνοιγμα» Μανέα στα νέα «τζάκια» διέρρηξε τις παλαιές «θρησκευτικές αφετηρίες» της μασονίας, με αποτέλεσμα να χαθεί η αίγλη του ρυθμιστή του κεφαλαίου και των πολιτικών εξελίξεων που είχε η Στοά. Ο 89χρονος νομικός Χρήστος Μανέας, ανυψωθείς στον 33ο βαθμό του Μέγα Ταξιάρχη το 1985, διοικεί επί 30 έτη τη μασονική κοινότητα και έχει καταφέρει να διευρύνει τον κύκλο της σε «νεοαστικά στρώματα», πέραν των ισχυρών παραδοσιακών τζακιών, αλλά και να δημιουργήσει πλήθος εσωτερικών αντιπάλων, που τον κατηγορούν για αδιαφανή διαχείριση και «μοναρχική διοίκηση».



ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ.
Ευεργεσίες σε νοσοκομεία, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σε ιδρύματα, ακόμη και χρηματοδοτήσεις για αρχαιολογικές ανασκαφές ή διαφύλαξη θρησκευτικών κειμηλίων και έργων Τέχνης περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των φιλανθρωπιών που πραγματοποιούνται ονομαστικά από τέκτονες, αλλά καταχωρούνται ανώνυμα στα «κιτάπια» της Μεγάλης Στοάς. «Προφανώς για να μην καθίσταται δυνατή η επαλήθευση του ύψους των χορηγιών», επισημαίνεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Ωστόσο, δόθηκαν όσα παραστατικά και αποδείξεις ζητήθηκαν από τους ελεγκτές, πράγμα που σημαίνει ότι τηρούνται λογιστικά αρχεία με ονόματα ευεργετών και δωρητών.



Μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος των εκτοξευόμενων κατηγοριών μεταξύ των μελών της μασονίας, που έχουν δημοσίως σχεδόν ριχθεί στη μάχη της διαδοχής Μανέα, με αποτέλεσμα να δίνουν λαβές για σχολιασμούς και διαπομπεύσεις. Ο ίδιος συνιστά ψυχραιμία, υποστηρίζοντας ότι, αν επισπευσθούν οι «εκτός πρωτοκόλλου» διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων συγκρουσιακών καταστάσεων στους μασονικούς κόλπους..









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου