Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΜΑΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΦΩΤΗ Κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ






ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ


Μετά την πάνδημο εξόδιο αποχαιρετιστήριο Αρχιερατική ακολουθία στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Μαυρομανδήλας Πάτρας και το πατρικό «κατευόδιο» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας και πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», αποχαιρέτησε τον αείμνηστο γίγαντα πεζοναύτη μας Φώτη με τα παρακάτω λόγια:


Λατρευτό μας αγγελούδι, πολυαγαπημένε μας Φώτη

Φεύγεις έτσι ξαφνικά και ανεπάντεχα στο ταξίδι της αιωνιότητας με τη σιγουριά ότι θα είσαι παρών στις ζωές μας, στις σκέψεις μας, στην ιστορία μας.

Φεύγεις στα δεκαεννιά σου χρόνια, ένα τρυφερό και όμορφο βλαστάρι. ένα Ελληνόπουλο με ψυχή, καρδιά που έμαθε να ξεχωρίζει τα ιδανικά και τις αξίες, να τα σέβεται και να τα υπηρετεί.


 Σεβασμιότατε, Σεβαστοί πατέρες, αξιότιμοι κ.κ. Αξιωματικοί και οπλίτες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, κυρίες και κύριοι,



Ο Φώτης μας ήταν μια ξεχωριστή ψυχούλα, ένας άγγελος πάνω στη Γη, ένας χαρισματικός φέρελπις νέος, μια πληθωρική προσωπικότητα που στο διάβα του από κοντά μας, μας έκανε να τον λατρέψουμε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Μαζί με τις γλυκές του αδελφούλες υπηρέτησε τα παραδοσιακά χορευτικά μας τμήματα, σαν ένας ξεχωριστός ηγέτης που εμπνέει εμπιστοσύνη, σεβασμό και αγάπη.

Ηταν το καμάρι μας που με τις ευχές και ευλογίες μας πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και τον περιμέναμε πως και πώς να γυρίσει.



Είχε μόνο φίλους, είχε μόνο θαυμαστές του, ήταν το γελαστό, ήρεμο, ευγενικό, μυαλωμένο και αεικίνητο παιδί.  Εκανε καθημερινή γυμναστική, ενόργανη και ανόργανη, ήταν ένας ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ, ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΣ! Θα τον χαρακτηρίσω, πρότυπο σωστού νέου.



Ήταν το καμάρι της κυρά Μαρίας, του κυρ Κώστα και όλων του των συγγενών και φίλων. Μόλις κατέβαινε με άδεια στην Πάτρα, έτρεχε να διακονήσει και να κάνει μπάνιο τον ανήμπορο ανάπηρο παππού του!

Κι εμείς τον καμαρώναμε και τον αγαπούσαμε ακόμη και πιο πολύ!

Ο πρόωρος χαμός του έκανε ολόκληρη την Πάτρα και την Αχαΐα να μαυροφορεθεί. Ολη η κοινωνία δάκρυσε, χιλιάδες συλλυπητήρια και δάκρυα στην προσωπική του ιστοσελίδα…



Θα ήθελα να μιλήσω ώρες ολόκληρες για τον Φώτη μας, χωρίς σταμάτημα, αλλά οι ώρες είναι δύσκολες. Θα σταθώ ευλαβικά στη μνήμη του, να απευθύνω τα θερμά, αδελφικά προσωπικά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους γονείς του, τις αδελφές του και τους συγγενείς και φίλους του. Εύχομαι σε όλους να σας χαλυβδώσει ο Θεός με ψυχική δύναμη, υπομονή και καρτερία, να ζήσετε και να τον θυμόσαστε και να τον τιμάτε.

Ο Σύλλογος Αιτ/νων Αχαϊας <<ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΟΛ ΑΙΤΩΛΟΣ>> πενθεί για την απώλεια του λατρευτού μας Φώτη, σε ελάχιστο δε φόρο τιμής στο πρόσωπό του, εξέδωσε το παρόν ψήφισμα, σε έκτακτη συνεδρίασή του: 


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  
ΤΗΣ 7ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014

Ο Σύλλογος Αιτ/νων Αχαϊας “ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική απώλεια του αρχηγού του παραδοσιακού χορευτικού του τμήματος δεκανέα πεζοναύτη Φωτίου Κων. Ανδρικόπουλου, συνήλθε εκτάκτως και εξέδωσε ομόφωνα το παρόν συλλυπητήριο ψήφισμα :
1. Κηρύττει 15νθήμερο γενικό πένθος, μέχρι και την 21η Οκτωβρίου 2014
2. Συμμετέχει στο βαρύ πένθος της οικογενείας του αειμνήστου Φώτη.
3. Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος,
4. Σύσσωμο το Δ.Σ. θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.
5. Αντί στεφάνου θα δωρίσει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί και θα μαζευτεί, σε ίδρυμα της περιοχής.

Πάτρα, 7η Οκτωβρίου 2014
         
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                         
                             
Λατρευτέ μας Φώτη σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μας προσέφερες. Σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου