Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ






Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΩΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ
Είναι ανεπιθύμητος στο ποίμνιό του ο Ναυπάκτου Ιερόθεος


Γράφει η Ναυπάκτια πρεσβυτέρα Ειρήνη Ι. Διώτη

Διάβασα την ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου (20-2-2014) σχετικά με την εκδήλωση κοπής της  πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου  Εργαζομένων στον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοικήσεως (Σ.Ε.Ο.Τ.Α.)  Ναυπακτίας και Δωρίδος.

Το κείμενο αυτό αποτελεί ένα φοβερό κατηγορώ κατά του  ανωτέρω  Συλλόγου επειδή εκάλεσε στην εκδήλωση τον Αδελφό της Μονής  Μεταμορφώσεως θεολόγο, νομικό και διδάκτορα Κοινωνιολογίας π. Ιγνάτιο Σταυρόπουλο ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από την κοινωνία.

Θεέ μου, τι άκρατο εγωισμό αποπνέει αυτό το κείμενο! Ποίος νομίζει  ότι είναι ο κ. Ιερόθεος και θέλει με το ζόρι να μας επιβάλει το σεβασμό στο  πρόσωπό του;

Δεν έχει καταλάβει η δεν θέλει να δεχθεί ότι ο λαός της Ναυπάκτου στην  πλειονότητά του περιφρονεί αυτόν προσωπικά και όχι τους θεσμούς όπως  προσπαθεί να μας παρουσιάσει τον εαυτό του; Τους θεσμούς πρέπει να τους  
σέβονται πρώτα αυτοί που τους εκπροσωπούν.

Όταν ο λαός πεισθεί ότι κάποιος που ανέβηκε στα αξιώματα με διαφόρους  τρόπους (έστω και με την υποστήριξη του χουντικού Υπουργού Παιδείας Π.  Χρήστου) δεν  εκπροσωπεί αξίως τον θεσμό τον οποίον επικαλείται, δεν τον  ταυτίζει με τον θεσμό, αλλά τον κρίνει σαν άνθρωπο και τον περιφρονεί.

Έτσι συμβαίνει με όλους όσους καταλαμβάνουν αξιώματα, αλλά δεν είναι  συνεπείς. Φέρνω ως παράδειγμα τους πολιτικούς. Ο λαός τους εξέλεξε. Αλλά  όταν φερθούν ανάξιοι και περιφρονούν και σκανδαλίζουν το λαό, ο λαός τους  γιουχάρει όπου και να σταθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο λαός δεν σέβεται τον θεσμό της Δημοκρατίας, αλλά περιφρονεί αυτούς που εκθέτουν τους θεσμούς.

Ως προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου περί ακοινωνησίας, περί  καταργήσεως της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, περί  καθαιρέσεως κλπ., διατί πρέπει να τις δεχθούμε ως δίκαιες και αλάθητες;  Δεν ξέρει ο λαός τα παρασκήνια και τους τρόπους που παίρνονται τις  περισσότερες φορές αυτές οι αποφάσεις.

Και σεις, Δέσποτά μου, ενώ  τα ξέρετε όλα αυτά πολύ καλά, προσπαθείτε να εξαπατήσετε το λαό τον οποίο κρατάτε στο σκοτάδι καθ’ ότι δεν επιτρέπεται στους λαϊκούς να παρακολουθήσουν τις δίκες κατά Κληρικών στα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια  και ούτε δίδονται τα Πρακτικά Συνοδικών αποφάσεων στους ενδιαφερομένους  ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Φοβερή εξαπάτηση του λαού. Η  Εκκλησιαστική  Ιστορία είναι γεμάτη από άδικους διωγμούς άγιων Πατέρων κατόπιν  Συνοδικών αποφάσεων. Αυτά γινόταν και δυστυχώς γίνονται και μέχρι σήμερα.

Ως επί το πλείστον οι κατέχοντες ανώτερες θέσεις στη Διοίκηση της Εκκλησίας  εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού (ως έγραψε και ο ίδιος ο κ. Ιερόθεος) και φέρονται στους υφισταμένους των κληρικούς και λαϊκούς  σαν δικτάτορες. Έξω και πέρα από το πνεύμα της Χριστιανικής Διδασκαλίας.

Πρεσβυτέρα Ειρήνη Ι. Διώτη
Ναυπάκτια






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου