Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ [ΣΥΝΕΧΕΙΑ]

Είναι ανεπιθύμητος στο ποίμνιό του ο Ναυπάκτου Ιερόθεος [ΣΥΝΕΧΕΙΑ 2Η ΦΑΣΗ]
Πάλι προσπάθησε με νέα παρέμβαση στην ανάρτηση της Ναυπάκτιας πρεσβυτέρας κας Ειρήνης Διώτη, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 20η Μαρτίου 2014 στο δημοφιλές Ναυπακτιακό ιστολόγιο NAFS CLICK, με τον παραπάνω τίτλο:
 
 ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ:
 


Απάντηση σε προκλήσεις ανωνύμων [ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ]


1) Κύριοι, είχα αποφασίσει να μη απαντώ σε σχόλια ανωνύμων, διότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και το ήθος που τις εκφράζει. Η προκλητική όμως συμπεριφορά σας με αναγκάζει να αποκαλύψω κάποιες αλήθειες προς αποκατάσταση της αληθείας, την οποία καλύπτετε με ψεύδη και  παραποίηση των γεγονότων.

2) Προς τον σχολιαστή που με συμβουλεύει να εφαρμόσω το ρητό των αρχαίων «καλυτέρα της φλυαρίας η σιωπή». Τον προτρέπω αυτά να τα πει σε εκείνους που κάθε λίγο βγάζουν δελτία Τύπου και βρίζουν και συκοφαντούν και σκανδαλίζουν και μας προκαλούν να ασχολούμαστε με τις πράξεις τους. Αυτά λοιπόν να τα πεις στον Δεσπότη σας, στον δικό σας Επίσκοπο γιατί για μας είναι εχθρός  μας και συκοφάντης μας και διώκτης μας. Πως να τον νιώσουμε Επισκοπό μας; Ήλθε στη Ναύπακτο και  έβαλε φωτιά και δίχασε το λαό της. Ήλθε στη Ναύπακτο και εχρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για να κλείσει  το κορυφαίο Μοναστήρι της Μητροπόλεως, το Μοναστήρι μας. Πως να τον δούμε αυτόν τον ανθρωπο ως Επίσκοπο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και όχι ως συνεχιστή του έργου των προτεσταντών Βαυαρών;

Εκείνοι προτεστάντες όντες έκλειναν ορθόδοξα Μοναστήρια και άρπαζαν ο,τι πλούτο είχαν. Δεν θέλετε  την κριτική και την αλήθεια που εκφραζεται με αδιάσειστα επιχειρήματα και προσπαθείτε με ειρωνείες  και συμβουλές να αποτρέψετε όσους έχουν το θάρρος να γράφουν ενυπόγραφα και όχι ανώνυμα τις  κριτικές τους και τις απόψεις τους διότι φοβάσθε μη έρθουν στο φως και «ελεγχθούν τα έργα αυτού» (του  Δεσπότη). Απλώς εκθέτω αλήθειες και πραγματικά γεγονότα γι’αυτό έχω το θάρρος και τα υπογράφω.

Και τώρα απαντώ σε σένα, κύριε, που μου ζητάς απάντηση στην ερώτησή σου. Κατ’ αρχήν  δεν προσπάθησα ποτέ να σε πείσω για τίποτα. Απλώς εκθέτω γεγονότα δια τους καλοπροαιρέτους ανθρώπους ώστε να μαθαίνουν αλήθειες και να κρίνουν. Αλλά αφού με προκαλείς, σου απαντώ διότι και  εγώ είμαι Ναυπάκτια και από πολύ νέα γνωρίζω πολύ καλά το τι έχει προσφέρει το Μοναστήρι στην πόλη  μας. Πόσες χιλιάδες ψυχές ωδήγησε κοντά στο Θεό και την Εκκλησία, πόσους ανθρώπους βοήθησε υλικά και πόσους ανθρώπους ανακούφισε και συμπαραστάθηκε στις ώρες του πόνου και της θλίψεως.

Ως προς τις σχέσεις του Μοναστηριού με τους προκατόχους του κ. Ιεροθέου, σε συμβουλέυω και  εγώ να σταματήσεις αυτή την καραμέλα. Την έχουμε βαρεθεί. Ψέμα στο ψέμα και τελεία διαστρέβλωση  των γεγονότων. Διαφωνίες μπορεί να υπήρξαν, όπως υπάρχουν και στις οικογένειες. Αλλά σε αυτό το  σημείο της καταπτώσεως δεν έφθασε κανένας Επίσκοπος μέχρι τώρα. Κανένας Επίσκοπος δεν έγραψε  βιβλίο υβριστικό και συκοφαντικό κατά Μοναστηριού της Μητροπόλεώς του, κανένας δεν χρησιμοποίησε κατ’ επανάληψη όλα τα μέσα ενημερώσεως (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, Διαδίκτυο κ.λπ.) για να  διασύρει βρίζοντας και συκοφαντώντας το περίφημο Μοναστήρι μας, κανένας Επίσκοπος δεν έγραψε  προς μία αξιοσέβαστη και πολυμελή Μοναστική Αδελφότητα ότι «δεν θέλω να έχω καμία πνευματική  σχέση μαζί σας», κανένας από τους προκατόχους του κ. Ιεροθέου δεν έκαμε δεκαπέντε χρόνια να πατήσει  στο Μοναστήρι όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί, κανένας δεν απαγόρευσε τη λατρεία του Θεού στο Μοναστήρι επί χρόνια προκαλώντας αντικανονικά επιτίμια, κανένας από τους προκατόχους του κ. Ιεροθέου δεν έσυρε πάνω από εξήντα (60) φορές στην Ιερά Σύνοδο το Μοναστήρι για να επιτύχει με το Φιλάδελφο μεταξύ των Αρχιερέων  δυσμενείς και αντικανονικές Συνοδικές αποφάσεις σε βάρος
του Μοναστηριού, κανένας προκάτοχος του κ. Ιεροθέου δεν κατήγγειλε αδίκως στα εκκλησιαστικά και κοσμικά Δικαστήρια τους Αδελφούς της Μονής Μεταμορφώσεως, κανένας  προκάτοχος δεν έδειξε  τόση εχθρότητα κατά της Μονής αυτής ώστε να επιδιώξει χρησιμοποιώντας και παραπλανώντας την
εκκλησιαστική και κοσμική εξουσία για να διαλύσει το Μοναστήρι, κανένας δεν έβαλε σε αργία όλους  τους επιστήμονες Ιερομονάχους και τους στέρησε τον μισθό τους κάνοντας οικονομικό αποκλεισμό στο Μοναστήρι. Αφήνω τι έχουν τραβήξει από το Δεσπότη αυτόν κληρικοί, δημοσιογράφοι, δικασταί και άλλοι  λαϊκοί. Τους κουβαλούσε στα δικαστήρια διότι τόλμησαν να κρίνουν τις πράξεις του επιδιώκοντας να  εισπράξει μεγάλα οικονομικά ποσά με τόκους και μάλιστα αναδρομικά κατά φρικτή παράβαση και  περιφρόνηση των ιερών Κανόνων, αυτός που δήθεν κόπτεται για την τήρηση των Κανόνων.

Είναι αυτές πράξεις ενός πραγματικού Επισκόπου που τον αποκαλούμε κιόλας πατέρα και  ποιμενάρχη («ημών δε πατρός και ποιμενάρχου») αντί να λέμε ημών δε Δεσπότη και αφέντη; Αυτή τη θέση  έχει επιλέξει απέναντι στο ποίμνιό του ο Δεσπότης μας.

Είναι εντελώς αδικαιολόγητος ο Δεσπότης. Αφήστε μερικοί λοιπόν τις προσπάθειες να τον δικαιολογήσετε με διάφορα σοφίσματα και αποκρύψεις των αληθινών γεγονότων και προβάλλοντας ο,τι  σας συμφέρει και κοιτάξτε αφού τόσο καλά τον γνωρίζετε να τον βοηθήσετε να συνέλθει και να βρει το
δρόμο που θα οδηγήσει στην ηρεμία της ψυχής του και της πόλης μας και σταματήστε να μεροληπτείτε  και να εθελοτυφλείτε διότι σας διαψεύδουν τα γεγονότα.

Μάρτιος 2014 Πρεσβυτέρα Ειρήνη Ι. Διώτη Ναυπάκτια

4 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΟΝΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΑ ....ΚΡΥΠΤΟΕΡΟΝΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΕΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΚΑΑΤΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ... ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΕΝΤΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ...ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ! ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή