Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ ... ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;




ΙΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ … ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ  ΤΡΙΚΟΡΦΟ – ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ!

Εκεί που όλα ήταν ήρεμα και γαλήνια στο Τρίκορφο Δωρίδος, την ώρα που στην κοντινή Ναύπακτο και τη Σκάλα μια ολόκληρη Αγγελική μοναχική κοινωνία η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, επί 20 ολάκερα χρόνια μαρτύρησε και υποφέρει από σκληρό, ολομέτωπο και «άνευ ορίων» διωγμό, σειρά φαίνεται να παίρνει η εκεί Δωρική Ουρανούπολη! Ηδη χτυπούν πένθιμα τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες του Τρικόρφου!



Κακοί οιωνοί, μελανά τα μαντάτα για την παραδεισένια αυτή ιερή γωνιά και οι προθέσεις των ιερών κρατούντων σαφείς και μεθοδικά κλιμακούμενοι… Πρώτα … ανοίγουν το δρόμο της επαπειλούμενης ανατροπής, με την απόφαση να «τελειώσουν» τον άγιο, φιλήσυχο και αγαπητό ιεράρχη Φωκίδος. Βλέπεται δεν ήταν του χεριού τους… Δεύτερο στάδιο, ο προσωρινός εκφοβισμός και ο «ψυχολογικός πόλεμος» με τοποθέτηση τοποτηρητή με άριστες περγαμηνές στο κομμάτι … «βολή κατά βολάς» και «ριπή κατά ριπάς» στα μη ελεγχόμενα και στοχοποιημένα  μοναστήρια. Τελευταίο στάδιο, η εξεύρεση κατάλληλου  «ιερού πέλεκυ» που θα αναλάβει να … υποτάξει τον μη αγαπητό στην ιερή τρόϊκα πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη!



Λέτε να ήταν τυχαίο το αρκετά πρόσφατο «γεγονός» να διαγραφεί από τις λίστες «εκλόγιμων αρχιερέων»  ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης  και μάλιστα … τη αιτήσει και καταγγελία (!) αρχιερέως με την σφραγίδα και τη βούλα της αγιοτάτης συνόδου; Η συνέχεια της αναρτήσεως αφορά δημοσίευμα που θα σας …. Οδηγήσει σε πολλές σκέψεις!

Άγιοι, πάτε να δημιουργήσετε μία νέα Ναύπακτο, εξαιτίας του εγωισμού σας;;




[Του Σωτήρη Μ. Τζούμα]
Ένας φίλος Αρχιερεύς – υπάρχει ακόμη στην Εκκλησία μας κι αυτό το…σπάνιο είδος – μας απέστειλε σήμερα συνημμένα με ένα ολιγόλογο ιδιόχειρο σημείωμά του, την ευχετήρια κάρτα για το Πάσχα, που απέστειλε προς όλους τους Αρχιερείς, ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Καθηγούμενος, Γέροντας και Πνευματικός Πατέρας δύο υποδειγματικών Μονών — Ανδρικής και Γυναικείας – που υπάγονται στην προσφάτως κενωθείσα Ι. Μητρόπολη Φωκίδος!

Στην ευχετήρια κάρτα(βλέπε σχετικές φωτό του κειμένου) εικονίζονται τα Μοναστήρια αυτά – έργα των χειρών και του προσωπικού μόχθου και της προσευχής του π. Νεκταρίου και των Μοναχών της Ακολουθίας του – μαζί με όλη την Αδελφότητα, νέα στελέχη της Εκκλησίας μας, πολλά υποσχόμενα, χάριν των οποίων η Μητρόπολη Φωκίδος δεν έχει κενά, αφού κάθε Κυριακή πηγαίνουν και ιερουργούν στους ιερούς ναούς των μεγάλων και των μικρών πόλεων και των χωρίων της Μητρόπολης!



Και με ερωτά ο υποψιασμένος Αρχιερεύς, με το ιδιόχειρο σημείωμά του:
– » Δε μου λες εσύ με το ρηξικέλευθο και πονηρό πνεύμα που σε διακρίνει, πάμε για…. νέα Ναύπακτο, στην Φωκίδα;
Τηλεφώνησα στον διαπορούντα Ιεράρχη, άμα τη λήψει του σημειώματός του, με το πειστήριο της κάρτας και του είπα:
– Αυτό το ξέρετε εσείς Δεσπότη μου, που έχετε το ιερό προνόμιο να είστε μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας!
Αλλά μία και με ρωτάτε να σας πω τη γνώμη μου: αν δεν αντιδράσει ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία στις μεθοδεύσεις του Σπάρτης, που θέλει να απαλλαχθεί από την παρουσία του βοηθού του και να τον φορτώνει στην Εκκλησία, θα ζήσουμε σίγουρα νέες δύσκολες καταστάσεις!


Η Φωκίδα είναι ακριβώς όπως η Ναύπακτος και η παρουσία των ισχυρών Μονών του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, θα είναι μία βραδυφλεγής βόμβα, για τον νέο Μητροπολίτη! Αν πάει μάλιστα εκεί κάποιος κομπλεξικός και ατάλαντος Ιεράρχης, που θα επιχειρήσει να επιβληθεί με άκομψο τρόπο και θα θελήσει να αναμετρήσει το ανύπαρκτο ανάστημά του με το… μπόι των Μοναχών, δεν καταλαβαίνετε ότι θα ζήσουμε μία νέα Ναύπακτο; Το έχουμε ξαναζήσει το story, δύο φορές στην Ναύπακτο. Μία φορά επί Αλεξάνδρου, που βρήκε τη μετάθεσή του στην Μαντινείας ως λύτρωση και μία επί Ιεροθέου, που ακόμη ταλαιπωρεί την Μητρόπολη και το λαό!


Με τη διαφορά ότι ο Νεκτάριος εδώ στη Φωκίδα, δεν είναι όπως ο Σπυρίδων της Ναυπάκτου!
Εδώ θα γίνει μάχη σκληρή και στο τέλος δεν ξέρω αν θα μπορεί να σταθεί εκεί ο νέος Μητροπολίτης!! Θα τον συντρίψουν οι Μοναχοί, θα πάει άκλαυτος ο άνθρωπος!
Και φανταστείτε ο Νεκτάριος να αποφασίσει να γυρίσει τα Μοναστήρια του με το παλαιό ημερολόγιο; Ποιος θα χάσει τότε απ’ αυτό; Δεν είναι κρίμα; Γιατί να επιτρέπετε να ξαναζήσει η Εκκλησία τέτοια γεγονότα;


Αυτά και άλλα πολλά είπα με τον φίλο Ιεράρχη.
– Μου έκανες την καρδιά μου περιβόλι, βρε τί είσαι εσύ, μου είπε!
– Μα από σας εξαρτάται, του απάντησα! Εγώ σας φταίω που σκέφτομαι με τρόπο που θα έπρεπε να σκέφτεστε εσείς και όλη η Ιεραρχία; Παραδεχθείτε ότι ως Εκκλησία βαδίζετε χωρίς πρόγραμμα! Εική και ως έτυχε!


Η Εκκλησία μας δεν θα έπρεπε, όμως, να πορεύεται στα τυφλά βουλώνοντας απλώς τρύπες! Η Εκκλησία θα έπρεπε να έχει πρόγραμμα και να προλαμβάνει τα δύσκολα, για να μη γίνεται «θέατρο Αγγέλοις και ανθρώποις»!


Εσείς τι κάνετε; Πορεύεστε δυστυχώς, με βάση τις απαιτήσεις, τις ορέξεις και τις παραγγελίες που δίνουν τα» καπετανάτα», οι ισχυροί Ιεράρχες, που εναποθέτουν στη συνέχεια στον Αρχιεπίσκοπο το αίτημά τους κι εκείνος για να κρατάει ισορροπίες, πάει μία από τη μία και μία από την άλλη, σαν το εκκρεμές. Έτσι δεν έλεγε και π Μακαριστός Σεραφείμ;;
– Βρε για να σταθώ σε αυτή την καρέκλα έλεγε, αναγκάζομαι να πηγαίνω σαν το εκκρεμές στο ρολόι, μία από τη μία και μία από την άλλη..

Και ως γνωστόν, η γνώμη και ο λόγος του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου έχουν αποφασιστική σημασία στις επιλογές των υποψηφίων και στην προαγωγή τους!
Εν προκειμένω στη Φωκίδα πρέπει να πάει κάποιος Ιεράρχης με εμπειρία στη διοίκηση, φιλομόναχος και αποδεκτός από τον π. Νεκτάριο και τους άλλους Μοναχούς!


Αφού δεν μπορεί να γίνει ο ίδιος ο Νεκτάριος, διότι έτσι » αποφάσισε» ο κακόψυχος και εμπαθής Ηλείας Γερμανός– η Εκκλησία όμως δεν ανήκει μόνο στον Ηλείας και στον κάθε Ηλείας– πρέπει να γίνει κάποιος που δεν θα έλθει σε σύγκρουση με τις Μονές! Αν δεν συμβεί αυτό, τότε να είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα! Στην περίπτωση της Φωκίδος θα επαληθευτεί ο λόγος του Κυρίου, στο Κατά Ματθαίον: «Η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου