Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛ_ΝΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ



ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΧΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ



Η Πάτρα και η Αχαϊα έδωσαν το παρόν στην μεγαλειώδη κοινή, μαχητική και μαζική κινητοποίηση συνταξιουχικών οργανώσεων στο Δημόσιο και δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

 
Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΓΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου ενώθηκαν στην Ομόνοια και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Υγείας με το σύνθημα «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.



Συντονιστές της Αχαϊκής συμμετοχής ήταν το Δ.Σ. του Συλ. Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Αχαϊας, με τον πρόεδρο κ. Σπύρο Αντωνόπουλο, αντιπρόεδρο κ. Κωσταντίνο Μακρυγιώργο και τον ταμία κ. Παύλο Καρακώστα και τα άλλα στελέχη του. 



Συμμετείχαν και άλλα μέλη συνεργαζομένων συλλόγων και ο Σύλλογος  Αιτ/νων Νομού Αχαΐας ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, με τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Πορφύρη, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι οργανισμών κ.α. 



Οι διαμαρτυρόμενοι των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων συγκεντρωθήκαν και συντάχθηκαν στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου έστησαν πατάρι και με αγωνιστικό παλμό έστειλαν μηνύματα αποφασιστικότητας και αγωνιστικότητας. Οι επικεφαλής των ομοσπονδιών μίλησαν στα πλήθη και διάβασαν τηλεγραφήματα συμπαράστασης από δεκάδες οργανώσεις.



Μεγάλη μερίδα συγκεντρωθέντων αντιπροσώπευε και το ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Πέρρο. Επίσης συμμετείχαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και οι συνταξιούχοι στους ΟΤΑ. Ψηφίσματα στήριξης του αγώνα των συνταξιούχων απέστειλαν οι απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής.



Μεταξύ των άλλων επισημάνσεων, κατήγγειλαν την πολύωρη αναμονή της αντιπροσωπείας τους για να συναντηθεί με τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, ο οποίος επικαλούμενος σύσκεψη καθυστερούσε να τους συναντήσει. Όπως τόνισαν, αυτή η τακτική είναι σκόπιμη καθώς σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής του ΠΕΔΥ, οι περισσότερες μονάδες και τα πολυϊατρεία παραμένουν κλειστά, ενώ δεν έχουν προσέλθει οι περισσότεροι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό. Διατράνωσαν επίσης την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.



Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπ. Συνταξ. ΙΚΑ, κ. Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο στην Υγεία όσο και στο πλαίσιο της συνολικής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής εντάσσονται στην πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων. Τα απίστευτα κέρδη που συσσωρεύτηκαν κυρίως στην Υγεία είναι αυτά που έφεραν την κρίση, τις συνέπειες της οποίας όλοι εμείς βιώνουμε καθημερινά…».


Χαιρετισμό απηύθυναν από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο κ. Παναγ. Βαβουγιός, από τους συντ/χους σιδηροδρομικούς ο κ. Παναγ. Βασιλόπουλος, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ ο κ. Παντελής Τάτσης και ο Γιάννης Βασιλειάδης, αντιπρόεδρος της ΠΕΣ - ΝΑΤ. 



Ακολούθησε μεγαλειώδη αγωνιστική πορεία των συνταξιούχων με συνθήματα και αγωνιστικό παλμό προς το Υπουργείο Υγείας, όπου το πλήθος ανέμεναν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Φυσικά η ηγεσία του ήταν ΑΦΑΝΤΗ και αυτό δηλώνει το σεβασμό της προς τον Ελληνικό δοκιμαζόμενο απόμαχο λαό.  



Φυσικά η απουσία του Υπουργού και Υφυπουργού Υγείας, από το Υπουργείο τους  δεν εξέπληξε κανένα από τους συνταξιούχους, μια και δεν θα είχαν τίποτα να δηλώσουν περισσότερο από όσα εκτρωματικά συμβαίνουν στο τομέα της υγείας που καθένας από εμάς αντιμετωπίζει με σωρό προβλημάτων από τις διαλυμένες δομές φροντίδας στον τομέα αυτό. 



Σύσσωμοι οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουρ. Υγείας κατήγγειλαν και καταδίκασαν με οργή τη συμπεριφορά της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, που ενώ πηγαίνει από κανάλι σε κανάλι ατελείωτες ώρες για να προβάλει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόϊκας, για την επιχειρηματικότητα στην υγεία, δεν βρήκε χρόνο για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων.


Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι μεγάλες και επιτυχημένες συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου