Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ [ΣΥΝΕΧΕΙΑ] III


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ,

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ;

ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ

[ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ]

ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Ξανά σύνδεση με τα προηγούμενα και αφήσαμε την κουβέντα σε πολύ κρίσιμο σημείο! Εκεί που καλόπιστα κρίναμε την απόπειρα του κ. Λουκόπουλου να γίνει δήμαρχος Ναυπακτίας. Στην ουσία –νοερά- με πνεύμα καλής θελήσεως βάλαμε τον εντιμότατο αγαπητό υποψήφιο δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Τάκη Λουκόπουλο,  στο θρανίο να τον εξετάσουμε με το δικό του φροντιστηριακό πνεύμα, στο μάθημα που διάλεξε να κριθεί!. Όχι Μαθηματικά, εκεί είναι ΑΠΙΑΣΤΟΣ (!) άσσος πολλών αστέρων!  ΜΑΘΗΜΑ λοιπόν ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ φίλε και «εσύ» είσαι ο προς εξέταση και «εγώ» ο ψηφοφόρος εξεταστής!!!! Ετσι κάπως δεν είναι;



Σχεδόν τελειώσαμε με τη στρατηγική σας ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΌ και τονίσαμε τα «αδύναμα σημεία» που υστερείτε έναντι του νεαρού κ. Γιώργου Γούλα! Δεν πρέπει να σταθούμε όμως και σε σένα;; Τον πιθανό αυριανό δήμαρχο Ναυπακτίας; Εδώ φίλε Τάκη θα σας μαλώσω πολύ!!! Θα σας μαλώσω γιατί η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ήταν ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ στο επικοινωνιακό κομμάτι!  


Τρία, τέσσερα σοβαρά λάθη επικοινωνιακά κύριε Τάκη, καταγράφηκαν στα ΚΑΤΑ και όχι στα ΥΠΕΡ! α) το ντ΄ύσιμο β) η ομιλία από γραπτά και όχι «από στήθους» γ) οι χειρονομίες και η συνολική παρουσία και δ) το πάνελ, αυτοί που σε πλαισιώνουν, οι σοφοί και οι σεβαστοί της παράταξης, ή έστω … λίγο ωραίο φίλο!.
Αυτά να τα προσέχεις κύριε Τάκη, να μην σου πει κανείς, το γνωστό… «που πας Καραμήτροοοο…»



Κατ αρχάς η πρώτη παρουσία, η πρώτη εμφάνιση σαν κάτι το «πρώτο» αλλά και σαν άνδρα που φιλοδοξεί να εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα, έπρεπε να προσεχθεί. Κουστούμι και υποκάμισο κύριε Τάκη μας, με ή χωρίς γραβάτα και όχι πουλοβεράκια πολύχρωμα αυτό είναι μεν λεπτομέρεια αλλά δείχνει ποιότητα αυριανού ηγέτη, αν ρωτήσεις κάποιον με λίγες γνώσεις επικοινωνιολογίας θα σου πει, ότι το υποκάμισο παραπέμπει σε άτομο αποφασιστικό, δυνατό, που είναι το επίκεντρο προσοχής!! Τα πουλοβεράκια παραπέμπουν σε δηλωτή, πρέφα, βόλτα και σε άτομο χωρίς πρωτοβουλία!!!!


Τάκη!!!, πενήντα χρόνια δάσκαλος είσαι. Τι τα ήθελες τα σκονάκια και τα γραπτά;; Ο ηγέτης, ο αρχηγός, ο δήμαρχος, πρέπει να πείθει για προσωπικότητα ξεχωριστή, αυτοδύναμη, αυτόφωτη. Όχι ότι καθοδηγείται και υποβάλλεται!!! Ούτε χρονολογίες έπρεπε να θυμηθείς, ούτε στατιστικά στοιχεία, ούτε δύσκολες λέξεις και όρους επιστημονικούς…. Άλλο σημειώσεις κι άλλο ανάγνωση εξ ολοκλήρου από γραπτό κείμενο!!!


Πάμε τώρα στις κινήσεις σας, τις χειρονομίες και το στήσιμό σας απέναντι στο ακροατήριό σας! Θα σας παρακαλέσω να ξαναδείτε το video και θα καταλάβετε τα λάθη σας. Άλλο λόγος προεκλογικός του ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και άλλο χαιρετισμός Γεν. γραμματέα επαρχιακού εκπολιτιστικού συλλόγου!! Άσε που δυο φορές έχασες … τη σειρά που διάβαζες, όπως ο παπάς που έχασε «το πρασόφυλλο». Ας σημειώσουμε τέλος και την παράλειψη ότι μίλησες και είπες  για συνεργάτες και επιτελεία που θα αυξάνονται και … τους αγνόησες;; τους έκρυψες;; ή τους ξέχασες!! Λάθος να μην έχεις μια βιτρίνα με άτομα κατά προτίμηση πρόσωπα ευρείας αποδοχής δίπλα στον αρχηγό πίσω ή δίπλα ή εμπρός σου! Όταν μάλιστα μιλάς για … ενωτική πρωτοβουλία.
 

ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Δίνουμε μεγάλη σημασία στον διάλογο και αποκλείουμε τον μονόλογο, πάντα, έτσι τιμάμε τον αναγνώστη που μας προτιμάει. Ετσι οφείλουμε να απαντήσουμε στον σχολιαστή της ανάρτησής μας της 12/2/2014 – 2:10 μ.μ.
ΔΕΙΤΕ ΑΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:



Δεν μπορώ να σχολιάσω αρνητικά την ανοιχτή υποστήριξη του συντάκτη του άρθρου προς το πρόσωπο του Γ. Γούλα, που αδιαμφισβήτητα είναι μια αξιόλογη πρόταση για το Δήμο μας και εν πάσει περιπτώση είναι δικαίωμα του συντάκτη να το κάνει.
Τρία πράγματα που ξένισαν στο άρθρο οφείλω όμως να τα αναφέρω:

1. Για ποιό λόγο η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού του Λουκόπουλου σχολιάζετε αρνητικά; Φυσιογνωμίες όπως ο Κοτσανάς, ο Ράπτης, o Κοτρωνιάς κτλ χαίρουν αναγνώρισης από μεγάλη μερίδα της Ναυπάκτου και για πολλούς αξίζουν να μπουν στο ΔΣ, όπως αποδεικνύεται από τα ποσοστά που καταλαμβάνουν. Για άλλους πάλι το αντίθετο. Γιατί θα πρέπει σώνει και καλά να μην τους συμπεριλάβει ο Τάκης στο ψηφοδέλτιο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: δικαίωμά του αγαπητέ μου αναγνώστη είναι να διαλέξεις  όποια/όποιον θες υποψήφιο, αλλά το ερώτημα είναι απλό. Ο Ναυπάκτιος τι πρέπει να διαλέξει να πάει καλλίτερα ο Δήμος; Τρανταχτά ονόματα, επιτυχημένους  εισοδηματίες, όμορφούς, λαοπλάνους, νταραβεριτζήδες, Πάρτο έτσι, αυτό εννοεί το άερθρο.
2. ο μητροπολίτης πως μπορεί να εμπλέκεται στα πολιτικά; Η αναφορά ότι ο μητροπολίτης υποστηρίζει τον Μπουλέ και ως εναλλακτική έχει τον Λουκόπουλο είναι αστήρικτη και αναλογιζόμενος το ρόλο ενός μητροπολίτη είναι μάλλον και άτοπη
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχεις δίκιο αγαπητέ/αγαπητή. Μακάρι να ήταν αμέτοχος ο σεβασμιότατος [όπως έχει καθήκον], αλλά έχει κάνει φάουλ. Πέναλτυ συνεχόμενα και δημόσια και στα παρασκήνια. Διάβασε εδώ:  http://antitsoumas.blogspot.gr/2013/08/blog-post_23.html  αλλά θα δεις να έχει κατεβάσει την ανάρτηση ο φίλος, οπότε δες μόνο αυτό:  
3. Η υπονόηση ότι η τοπική εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στηρίζει τον Μπουλέ και εναλλακτικά τον Λουκόπουλο σηκώνει συζήτηση... Σίγουρα οι εκλογές είναι ευκαιρία για τα ΜΜΕ να βγάλουν χρήματα προβάλλοντας ή/και στηρίζοντας συγκεκριμένες παραταξιακές απόψεις & θέσεις για τη χειραγώγηση του πλήθους αλλά από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό για το ΕΜΠΡΟΣ; Λίγο που παρακολουθώ την αρθογραφία της εφημερίδας αυτής θεωρώ ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον σχεδόν σε όλες της τις αναφορές προς τον Γούλα εκφράζεται θετικά και με εμφανή σεβασμό, κάτι που δεν ισχύει για πολλούς άλλους που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μήπως αγαπητέ ανώνυμε φίλε βλέπεται μόνο το δένδρο και όχι το δάσος; Γιατί παραλείπεται τα σημαντικότερα, τον άξονα ΕΜΠΡΟΣ-κ. ΡΑΠΤΗ-ΠΕΛΕΚΗ-ΜΠΟΥΛΕ- ΔΕΣΠΟΤΗ; Μην κολλατε σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία. Οσον αφορά για το ότι «σέβεται δήθεν τον κ. Γούλα», ίσως δεν πρόλαβε ακόμη να τον πνιξει στη λάσπη, γιατί άργησε να ανεξαρτοποιηθεί από την δημοτική διοίκηση….
Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια του άρθρου σας και περιμένω ίσως και κάποιες εξηγήσεις στα παραπάνω θέματα που επισημαίνω.

==================================================

[Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι]

2 σχόλια:

  1. την τελευταία κίνηση που πρέπει να κάνει ο (δεσπότης),είναι ν βάλει και επίσημα υποψηφιότητα με την παράταξη του Μπουλέ.Ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν.Αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα κύριε Πορφύρη, Μας αναστάτωσες..... Οπως τα λες.... έτσι πρέπει να είναι ... όλοι τα ψιλιαζόμαστε, αλλά δεν τα ...λέμε...Μην διστάζεις να συνεχίσεις... Ολα είναι σημαντικά και έχουν βάση!!!!!
    Βλέπεις ξενυχτάμε να σε διαβάζουμε!!!!
    Α ν α μ ε ν ο υ μ ε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή