Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ - ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ!
[The Archon 2nd International Conference on Religious Freedom

Dec 4-5 2013, Berlin Germany]
 


Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζουν οι εργασίες του διημέρου Β' Διεθνούς Συνεδρίου, που άρχισε σήμερα το πρωί, στο Βερολίνο, με θέμα "Θρησκευτική Ελευθερία - γκρεμίστε τους τοίχους"!


Το συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη χρόνια από την Ορθόδοξη οργάνωση «ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Γερμανίας.

Πραγματοποιείται δε το 2ήμερο 4 & 5/12 στο ιστορικό Adlon Hotel στο Βερολίνο, υπό την σκιά της ονομαστής πύλης του Βραδεμβούργου, υπό τις ευλογίες του Ορθοδόξου Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου!



Σκοπός του συνεδρίου  είναι η προσπάθεια προώθησης της ιδέας υποστήριξης των δικαίων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία και όχι μόνο!  Ιδιαίτερη σημασία λαμβάνει στα πλαίσια του συνεδρίου και το γεγονός, ότι γίνεται ήδη προσπάθεια από φανατικούς κύκλους του Τουρκικού Σουνίτικου λόμπυ, να ξανά μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί! Μια από τις πιο κρίσιμες συζητήσεις στο συνέδριο είναι το βίαιο κλείσιμο της Θεολογικής σχολής τής Χάλκης.


Στο συνέδριο συμμετέχουν πλην των θρησκευτικών κύκλων κορυφαίοι πολιτικοί, διπλωμάτες, δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κορυφαίοι δικηγόροι επιστήμονες, θρησκευτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι και μέλη των μειονοτικών κοινοτήτων.

Τις εργασίες άνοιξε ο Αρχ/πος Αμερικής κ Δημήτριος. Το άκρως ενδιαφέρον συνέδριο θα λήξει αύριο το βράδυ, αναμένουμε δε ανακοινώσεις σε διεθνές επίπεδο.



"Τώρα, περισσότερο από ποτέ, το μέτρο της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας της συνείδησης θα είναι το κύριο σημείο αναφοράς για να καθορίσει τις πραγματικές δημοκρατικές προθέσεις της κάθε κοινωνίας. Η διάσκεψη αυτή θα μιλήσει όχι μόνο αυτή την αλήθεια για την εξουσία, αλλά θα επιδείξουν την πραγματικότητα και δοκιμάζονται μέσα κοινωνικού μετασχηματισμού τονίζοντας την ανάγκη ένταξης πάνω από τον αποκλεισμό." λέει ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, διοικητής του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Άγιος Ανδρέας.



Η επίσημη Ελληνική πολιτεία και εκκλησία, έλαμψε ως συνήθως δια της απουσίας της. Άλλωστε αυτές έχουν άλλα ενδιαφέροντα να … υπηρετήσουν και να διεκδικήσουν! Αναμένεται και χαιρετισμός -μέσω videoconference- εκ μέρους των ΗΠΑ της πρώην υπουργού εξωτερικών και γερουσιαστή κας Χίλλαρυ Κλίντον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με τον ομογενή Ναυπάκτιο Αρχ. Dr Ιγνάτιο Σταυρόπουλο.


Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας και την Ελλάδα έχει η τιμητική πρόσκληση και ενεργός συμμετοχή στο συνέδριο του Ναυπάκτιου ομογενή Αρχιμ. Δρ Ιγνατίου Σταυροπούλου, παγκόσμιου μέλους πολλών forum κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ακτιβιστικών οργανώσεων, επιστήμονα κοινωνιολόγου ειδικού σε θέματα  Θρησκευτικής Ελευθερίας" κ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο χώρο των θρησκειών.

Ελπίζουμε δε να μας ετοιμάσει κάποια πιο αναλυτική παρουσίαση μια και εξειδικεύεται και ο ίδιος στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο των θρησκειών.


Δεν είναι τυχαίο δε, ότι ο Αρχ. Dr Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, γι' αυτές του τις παγκόσμιες δραστηριότητες τιμήθηκε από την επίσημη ΗΠΑ με την τιμητική διάκριση του πρέσβη καλής θελήσεως!


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας τόνισε τη μέγιστη σημασία του συνεδρίου ειδικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων του απανταχού Ελληνισμού και ειδικά του παγκοσμίου φάρου της Αγίας Σοφίας και της Σχολής της Χάλκης. Ο τίτλος του συνεδρίου ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ τα λέει όλα πρόσθεσε ο π. Ιγνάτιος. Καιρός είναι τόνισε, να γκρεμιστούν τα τείχη της μισαλλοδοξίας, να ορθωθούν παγκόσμια αναστήματα καλής θέλησης, ανθρωπιάς, αγάπης, ειρήνης, κοινωνικής γαλήνης!   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου