Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΩΝ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΩΝ



ΚΟΡΦΕΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2013 - ΜΝΗΜΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΗΡΩΑ ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΡΑ



Με την πέννα του ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ Ειδικού Γραμματέα του Συνδέσμου Αχαϊας Κύπρου "ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ"


Τριάντα εννέα ολόκληρα χρόνια πέρασαν, από τον ηρωϊκό και μαρτυρικό θάνατο του Κορφιάτη καταδρομέα ήρωα ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΡΑ! Παρά ένα τεσσαράκοντα χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων, προσμονών, αναμονών δικαίωσης ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!!


Οι πραγματικοί Ελληνες ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ! Θυμούνται ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ, δίνουν ΜΑΘΗΜΑΤΑ στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ και ΠΑΣΧΟΥΝ, ακόμα και αν λιγοστεύουν, ακόμα και αν έχουν προβλήματα οικονομικά, ακόμα και αν θα μείνουν δυο και τρεις….. Μήπως και σε πολλές τέτοιες ηρωικές περιπτώσεις, οι 300 του Λεωνίδα, οι 120 του Οδυσσέα Ανδρούτσου κ.λ.π. δεν ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ την αδούλωτη, την αδάμαστη Ελληνική ψυχή;;;
 
Η Σπαρτιάτισσα μάννα του ήρωα, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΖΟΥΡΑ.
Μέσα σε συγκινητικό, οικογενειακό, παραδοσιακό, κλίμα κατέφτασαν στις ΚΟΡΦΕΣ Καλαβρύτων οι ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ, φίλοι, συγγενείς, του ήρωα ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ και όλοι μαζί ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΣΩΤΗΡΗ και τους άλλους πεσόντες ήρωες του χωριού.

Το πρωί έγινε ο εκκλησιασμός και το κυρίως μνημόσυνο, εντός του ναού. Στη συνέχεια όλοι ανηφόρισαν στην κεντρική πλατεία και έγιναν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στο τέλος όπως κάθε χρόνο, η οικογένεια του ήρωα με επικεφαλής τον πρόεδρο τοπικής κοινότητας και αδελφό του ήρωα κ. Γιάννη Τζουρά, παρέθεσαν καφέ, αναψυκτικά και γεύμα  σε όλους τους παρευρεθέντες.

Παρακολουθείστε πως κατέγραψε η κάμερα τις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία του χωριού. Εδώ η επιμνημόσυνος δέηση.


Ακολούθησε 10λεπτη ομιλία από τον αντιδήμαρχο Καλαβρύτων κ. Μαγκαφά.





Το προσκλητήριο των νεκρών ηρώων οι καταθέσεις στέφάνων, οι ευχαριστίες της οικογένειας Τζουρά, οι επισημάνσεις του προέδρου τοπικής κοινότητας κ. Γιάννη Τζουρά  και τέλος ο Εθνικός μας Υμνος από όλους και παραδοσιακά, με καθολική συμμετοχή.





Εδώ και το φωτογραφικό υλικό ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την εκδήλωση.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου