Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Διαχειριστικό έλεγχο στα ιδρύματα Ναυπακτου, ζητούν οι Αιτωλοακαρνανες.

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2548.html
Διαχειριστικό έλεγχο

στα ιδρύματα Ναυπακτου,

ζητούν οι Αιτωλοακαρνάνες



Κορυφώνεται το ενδιαφέρον του Συλλόγου "Αιτωλ/νων Αχαΐας", για την κατάσταση που επικρατεί στη διοίκηση - διαχείριση στα ιδρύματα και κληροδοτήματα στη Ναυπακτία.

Με αμείωτο το ενδιαφέρον, συγκαλείται το Δ.Σ. του Συλλόγου, ώστε θεσμικά να εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο ενεργειών και παρέμβασης προς τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μη υπάρχουν σκιές, και να δημοσιοποιηθούν κάποτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των διαχειρίσεων κάθε κληροδοτήματος, ιδρύματος, Δωρεάς κλπ. αφού βέβαια προηγηθεί διαχειριστικός και τακτικός έλεγχος.

Παρακάτω σχετικό Δ. Τύπου που μόλις κυκλοφόρησε 





Πάτρα, 6 Ιουλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Μετά από απαίτηση – επιθυμία πολλών μελών του Συλλόγου και πολλών ομογενών μας που ενδιαφέρονται ειδικότερα, για τα σχετικά ζητήματα των μεγάλων δωρεών, ευεργετών, κληροδοτημάτων, ιδρυμάτων και για τη νομιμότητα στη διαχείριση τους, αλλά και εισήγηση - πρόταση – πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτ/νων Αχαΐας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», θα συνέλθει προσεχώς το Δ.Σ. να συζητήσει το σώμα, και λάβει νόμιμα  απόφαση, για πιθανόν παραπέρα ενέργειες και ουσιαστική παρέμβαση, και προτείνει στις αρμόδιες κατά περίπτωση Αρχές, πλήρη διαχειριστικό και τακτικό φορολογικό έλεγχο, και στη συνεχεία δημοσιοποίηση των εκθέσεων των ελεγκτικών οργάνων, όσον αφορά το συμφέρον του Δημοσίου, και της τοπικής Κοινωνίας.

Ειδικότερα, σχετικά με την πιθανή κακοδιαχείριση, φημολογούμενες ατασθαλίες, και έλεγχο στη διοίκηση - διαχείριση  και λειτουργία στα τριάντα (30) μεγάλα κληροδοτήματα – δωρεές, της περιοχής Ναυπακτίας, αλλά και του νομικού  προσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, που φιλοξενεί τις περισσότερες γραμματείες των ιδρυμάτων, ενεργοποιώντας το σκοπό «υποχρέωση - δικαίωμα» που απορρέει από το άρθρο 3 §  3.1.β του ισχύοντος καταστατικού του συλλόγου μας.


Προτείνεται να τεθεί επίσης σε συζήτηση και το ζήτημα, ελέγχου της νομιμότατος-διαχείρισης, για το τι ακριβώς έγινε και γίνεται και με τις Διαθήκες, δωρεές, κληροδοσίες κ.λ.π, του μεγάλου και ιδιαίτερου οικονομικού ενδιαφέροντος, υπέρ του κοινωνικού συνόλου, και του Δημοσίου συμφέροντος,  που αφορούν και στα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, μοναστήρια, ενορίες, κλπ της  μητρόπολης Ναύπακτου, λόγω των πρωτοφανών για την περιοχή γεγονότων, όσων ήδη έλαβαν δημοσιότητα και όχι μόνο.


Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ & ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, να προσκομίσει κάθε στοιχείο – πληροφορία – καταγγελία – που αφορά την υπόθεση, επώνυμα και με αποδεικτικά στοιχεία, είτε «ανώνυμα» αλλά με αποδεικτικά στοιχεία.


Με μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση, η συνολική αξία κάποιων από τα  κληροδοτήματα [χρεόγραφα, λίρες, μερίσματα, κτίρια, οικόπεδα, γήπεδα εκτάσεις κ.λ.π] φαίνεται να ξεπερνάει τα 100.000.000 ΕΥΡΩ και κατά ανεξακρίβωτες πληροφορίες, ήδη φέρεται ότι, το 75 % έχει ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ και ΑΝΑΛΩΘΕΙ, αλλά δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό αναλυτικά, τι έγινε με τη διαχείριση τα αποθεματικά κλπ.



Μη τεκμηριωμένες αναφορές δεν θα λαμβάνονται υπ όψη. Οι συνεργασίες - καταγγελίες κ.λ.π. υλικό μπορούν να αποστέλλονται:


1. Ταχυδρομικά: 
ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗ Πρόεδρο Αιτ/νων Αχαϊας, Αργυροκάστρου 48, 26224 ΠΑΤΡΑ

2. Μέσω e mail:

3. Μέσω Facebook:






 (Για πληροφορίες & συνεννόηση, τηλεφωνήσατε: 
κ. Γιάννη Πορφύρη
τηλ. 6974438311, 2610277773, 6988072725,   e mail¨:




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       Τ.Σ.Υ
            ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου