Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - Η ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_19.html


"ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ"  -  ΣΚΕΨΕΙΣ   ΝΑΥΠΆΚΤΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!


Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ


Ο όρος "ακοινώνητος" & "ακοινωνησία", άγνωστος για τον απλό χριστιανό της Ναυπακτίας και όχι μόνο, εισήχθη σε   χρήση σκοπιμότητος, από το 2007 από τον «επιχώριο»   μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο, (όταν προσπαθούσε ο δικηγόρος του, ο κ.  Δ. Πελέκης,  να "σώσει" την έφορο από το ποινικό δικαστήριο που ήταν υπόδικος, στο Μεσολόγγι)... ώστε να πέσει "στα μαλακά"...


Στη συνέχεια, είδαν, ότι ήταν πολύ "καλό κόλπο",  και ο δεσπότης «έριξε» «ακοινωνησία», σε ολόκληρη μοναστική κοινότητα (!) (ομαδική ακοινωνησία), όταν άρχιζε το σχέδιο, "διάλυση μοναστηριού Μεταμορφώσεως".
Την πατέντα της ιδέας φέρεται να έχει ο Ιερόθεος Βλάχος με "τις πλάτες" του αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου (δυστυχώς), και κάτω από "Συνοδική" πράξη (=το συχωροχάρτι Ιερόθεου).


Ο κοσμάκης βέβαια της περιοχής, δεν "μάσησε", απ τις "ιερές φοβέρες" και συνέχισε απτόητος, να εκκλησιάζεται, να κοινωνάει, να βαπτίζεται, κλπ κλπ.
Με απλά λόγια, συνέχισε  να θρησκεύει, όπως θρήσκευε, και να εμπιστεύεται τους μοναχούς, όπως παλιότερα, ίσως και  περισσότερο, τώρα, επί εποχής της "ακοινωνησίας" ! Οι πιστοί γνωρίζουν ότι, με  τη ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, το ΣΩΜΑ και το ΑΙΜΑ του Χριστού μας  παραμένουν ζωντανά  μέλη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ»  αλλά και της ΜΙΑΣ καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας μας!!!   ΚΟΙΝΩΝΟΙ Χριστού, και όχι ακοινώνητοι!





ΠΟΙΟΙ  ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ:
Τέτοιοι μπορεί να είναι μόνο:
1) Οι άπιστοι - μη βαπτισμένοι χριστιανοί, που δεν "κοινωνούν" με το σώμα της Εκκλησίας του Χριστού 2)   όσοι διακόπτουν, μόνοι τους, την θεία Κοινωνία,  3) μόνο προσωρινά, όσοι πιστοί, για λόγους  πνευματικής υποστήριξης, εντέλλονται από τον πνευματικό - εξομολόγο τους, σε  συγκεκριμένο "κανόνα", να μη κοινωνούν με τη θεία Κοινωνία, για  ένα χρονικό διάστημα. Δηλαδή, "παίρνουν"   πνευματικό "επιτίμιο" – για μετάνοια του εξομολογούμενου, που ο ίδιος ο πιστός το   δέχεται με υπακοή να το εκτελέσει, μετανοώντας για κάτι σοβαρό.





Ερωτώ:
Μπορεί να δεχθούμε ως χριστιανοί, να "μπαίνει ακοινωνησία" σε κληρικούς - μοναχούς, επειδή, αρνούνται να δίνουν χρήματα - μίζες, σε κάποιο προϊστάμενο???

Τι λένε γι αυτό οι Ιεροί Κανόνες κύριε Ιερόθεε Βλάχο???




Αλλά ας δούμε πόσο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ο Ναυπάκτιος και Ομογενής, ΑΔΙΚΩΣ ΔΙΩΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ιερομόναχος Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, (θεολόγος, νομικός, Δρ. Κοινωνιολογίας)., του οποίου ο κ. Βλάχος, όπως και σε άλους, επιστήμονες μοναχούς - κληρικούς,  που τους έκανε "ακοινώνητους" του στέρησε το μισθό, τη θέση του Ιεροκήρυκα και του έκανε διαδικασία κατάσχεσης στο πατρικό του σπίτι για να του πάρει 1500 ευρώ, όπως λέγεται!!! 



Στην συνοπτική  του μελέτη (Ιεροσύνη - Ακοινωνησία) ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ αυτά τα ΙΗΣΟΥΙΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ και ξεσκεπάζει ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ, ΑΝΟΜΟ & ΑΝΤΙΘΕΟΛΟΓΙΚΟ «Επιτίμιον της Ακοινωνησίας», από τον κ. Ιερόθεο Βλάχο!
Μελετήστε το από τις στήλες του έγκριτου «Αγιορείτικου Βήματος» και θα καταλάβετε!!!


ΣΧΟΛΙΟ:

Με εντυπωσίασε ένα σχόλιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, από επώνυμη  αναγνώστρια, που καλύπτει πιστεύω τον καθένα μας!!! 

αντιγράφω:

ΜΑ, ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΔΙΟΔΙΑ Ο ΙΕΡΟΘΕΟΣ???!!!! ΦΟΡΤΗΓΟ!!???!!!!!

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΑΦΤΙΖΕΙ, Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ (μητροπολίτης);;;









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου