Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΞΥΚΕΙΟ: ΜΟΜΦΗ, ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟ.Φ.Η. B' ΜΕΡΟΣ (Σε συνέχεια)

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/05/b.html

ΞΥΚΕΙΟ: ΜΟΜΦΗ, ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟ.Φ.Η.

B' ΜΕΡΟΣ (Σε συνέχεια)

Με πέννα που καίει.... από το Γιάννη Πορφύρη



Τελικά το Ξύκειο Ίδρυμα [Καπορδέλειο] γνωστό και σαν ΜΟ.Φ.Η. φαίνεται να είναι ένα ΣΗΡΙΑΛ με πολύ ενδιαφέρον!!!


Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πριν λίγους μήνες τέτοιες εξελίξεις.
 


Νεότερα:

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες  μας, ήδη διατάχτηκε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, και άρχισε (επιτέλους) «Τακτικός Έλεγχος», για το Ξύκειο, και άρχισαν να ηχούν τα … «τύμπανα του πολέμου»! 



Το πρόσωπο που ήδη ανέλαβε, είναι από τα πλέον εμπιστοσύνης με άριστες γνώσεις, (εύγε στην επιλογή!).

Παράλληλα, στην αρμόδια Επιθεώρηση (Πάτρα), σήμανε γενικός …ξεσηκωμός! (γιατί αργήσατε κύριοι;;;)

Ανεξακρίβωτες πληροφορίες φέρουν τον αρμόδιο επιθεωρητή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, να είναι «έξαλλος» με το ζήτημα, και ότι ήδη ζήτησε εγγράφως από το αρμόδιο Υπουργείο, και λεπτομερή «Διαχειριστικό Έλεγχο», στο ίδρυμα.

Ως αιτία φέρονται, «παλιές» έγγραφες καταγγελίες, για ατασθαλίες που ήταν στα συρτάρια. (γιατί άραγε, κύριε γενικέ;;; Αφήστε τον να κάνει αυτό που πρέπει!!!)

Κανένας δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει το βάθος της υπόθεσης. Μερικοί ήδη άρχισαν να μιλούν, για ένα «μικρό Βατοπαίδι»… που θα κάψει κόσμο και κοσμάκη.

Δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί η πληροφορία, ότι διάφορα πρόσωπα τρέχουν ήδη και «παραιτούνται», από «θεσούλες», που χρόνια ήρεμοι κατείχαν, στο ίδρυμα, και που τους εξασφάλιζαν πιθανόν μια αίγλη, στην τοπική κοινωνία, ή άλλα «άγνωστα οφέλη».


Ο πληρεξούσιος του κ. Ξύκη, δικηγόρος Αθηνών Νίκος Αντωνιάδης, ήδη ανακοίνωσε, ότι θα στραφεί προσωπικά πλέον, εναντίον όλων των μελών του ΔΣ, του τωρινού συμβουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από τον Πρόεδρο – μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο, θα εμπλακεί δικαστικώς και ο τωρινός Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γιάννης Μπουλές, οπότε το ζήτημα θα έχει μοιραία και πολιτικές «συνέπειες» για την περιοχή Ναυπακτίας. 


Οι πρώην Δήμαρχοι Ναυπάκτου - Αντιρρίου, είσαστε εν τάξει; (o μακαριστός Κολοβός απεβίωσε και δεν έχει θέμα). Μάθαμε, ότι οι δύο άλλοι πρώην Δήμαρχοι Ναυπάκτου, αρνήθηκαν να υπογράψουν τώρα, μπαγιάτικα και μάλλον ανύπαρκτα (;) πρακτικά του Ξύκειου. Μπράβο τους!
Ας μη φοβούνται τις «κατάρες» και τις «ακοινωνησίες»… Έλεος πιά.

Πιθανόν να δούμε, με την υπόθεση Ξύκειο, να «κάνουν καριέρα» λόγω σοβαρότητας, διάφοροι δημόσιοι λειτουργοί, επιθεωρητές, εισαγγελείς, δικαστές κλπ. κλπ.

Ανεξακρίβωτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη (δυστυχώς) άρχισε (υπόγεια) η προσπάθεια να «παραμεριστεί» ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. κ. Παν. Κυρίτσης, γιατί δεν χαρίζεται σε κανένα απολύτως! Το γεγονός αυτό, ήδη φέρεται να συζητείται στα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων Αθηνών, και στο αρμόδιο Υπουργείο!!! Η διαπλοκή στο μεγαλείο της; (αν η πληροφορία αληθεύει, αίσχος!)

Για να προσέξουν καλλίτερα μερικοί, μερικοί…

Το ποσό, περίπου 800.000 που αναφέρεται από τις καταγγελίες του δωρητή κ. Ξύκη (χωρίς παραστατικά δαπανών, αποδείξεις δωρεάς κλπ) πιθανόν να υπερδιπλασιάζεται (λένε οι πληροφορίες) γιατί, πολύ απλά μπήκαν κι άλλα μεγάλα ποσά στο ταμείο του ιδρύματος, από πώληση ακινήτου, μεγάλης αξίας, άλλου ιδρύματος πάλι «υπέρ Ξύκειου»!!! 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Καλά, τι θα χτίζατε με τόοοοσα ποσά κύριοι του Δ.Σ.; Για προσέξτε  να δείτε αυστηρά, τη φορο–τεχνική, και φορο-λογική «διαδρομή» του χρήματος η Δ.Ο.Υ (χωρίς βιασύνες). 


Και μετά ας ανοιχτούν και τραπεζικοί λογαριασμοί, να γίνει το γλέντι του αιώνα. Ποιος έβαζε και ποιος έπαιρνε το ιερό χρήμα των δωρητών.

Κάποια στιγμή, ελπίζουμε, να ψαχτούν και τίποτα περίεργες αγορές ακινήτων, το «πόθεν έσχες», που λέμε.

Το που να πήγε, όλο το χρήμα, τελικά, μόνο ένας Θεός ξέρει αν θα βρεί άκρη ο δόλιος ο Ομογενής και οι «εξερευνητές» του δημοσίου.


Πάντως φαίνεται έπιασαν τόπο οι «ανώνυμες» αλλά έγγραφες καταγγελίες που έστελναν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού!!!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου