Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ



ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ!

ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ!!!

Παναγία μας! Τώρα τελευταία η Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας, το Μοναστήρι μας και το ΌΝΟΜΑ ΣΟΥ, είναι στο στόμα του μεγαλύτερου πληθυσμού της Ναυπακτίας και όχι μόνο!!!


Δυστυχώς όμως είναι «κυρίως» ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ!!! Είναι … για ανθρώπινους λόγους!!! Πιο πολύ είναι γιατί ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!!! Ανησυχούμε γιατί τελευταία, έχουν «παίξει» αρκετά με  τη ΧΑΡΗ ΣΟΥ!!!!


Υπέροχο το αφιέρωμα του αδερφού αγωνιστή αρχιμανδρίτη π. Ιγνατίου Σταυροπούλου!!!!

http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.html

Θέτει με την πάντα ορθή του κρίση και ΞΕΚΑΘΑΡΑ την ωμή πραγματικότητα!!!! «Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας – Ένα Πατριαρχικό Σταυροπηγιακό Μοναστήρι. Διοικητικές «ασέλγειες» σε βάρος των μοναστηριών της Ναυπακτίας.»

Αξίζει να το ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!  Είναι γραμμένο με ΑΓΑΠΗ ΣΕΒΑΣΜΟ & ΠΟΝΟ!!! Κάθε φράση του, κάθε πληροφορία είναι γραμμένη ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!!

Εγώ θα σταθώ σε μερικά σημεία που με άγγιξαν πολύ και είναι κατ’ εμένα τα κρισιμότερα!!!

ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΤΟ: Η επιγραφή «….Διοικητικές «ασέλγειες» σε βάρος των μοναστηριών της Ναυπακτίας»!!! Εδώ είναι η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ!!! Εδώ είναι το ΖΟΥΜΙ!!! Συμφωνώ και ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΩ πάνω σε αυτό!!! Λίγα λόγια, ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!!!  Η μεγάλη αλήθεια!!!! Και συντακτικά αποτελεί  λόγο ξεκάθαρο και ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΟ!!!  Ο  αναγνώστης με απλή σκέψη καταλαβαίνει τι συμβαίνει!!!! Όλα πηγάζουν από εκεί.  


Εγώ προσθέτω:
α) Ναι! Η διοίκηση ΑΠΕΦΑΝΘΗ για τη σημερινή κατάντια…. [[ότι δεν έχει «…η Μονή ούτε τα αναγκαία σκεύη…»(!).]]
Αρα αυτή ξέρει……

β) Δεν μπορεί κανείς να εμπλέξει σαν φταίχτη «ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ούτε τον ΑΠΛΟ ΛΑΟ!!! Ούτε τις τοπικές συλλογικές πατριδολατρικές οργανώσεις!!!! Ούτε τους φιλοπρόοδους ντόπιους και γειτονικούς χριστιανούς, ούτε τον πετυχημένο ήδη «τελειωμένο» Δήμο Αποδοτίας και το ίδιο το χωριό!!!

γ) προσωπικά εγώ τους θαυμάζω που τόλμησαν, αγωνίστηκαν και πέτυχαν να ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!!! Να το κάνουν λειτουργικό και ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!!!!!!!!! Εύγε!!

 ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Στις τελευταίες δεκαετίες, ως προς την σύγχρονη ιστορία του μοναστηριού της Αμπελακιώτισσας, αναφέρουμε προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, το ότι διάφορες διοικητικές ενέργειες έγιναν, προφανώς όλες σε πλήρη άγνοια των χριστιανών της επαρχίας Ναυπακτίας και σε πλήρη άγνοια των κληρικών και μοναχών της. Εκδόθηκαν τρία Προεδρικά Διατάγματα σε ΦΕΚ:!!!!!


α) ΦΕΚ 82/1991 την 30η Μαϊου 1991 ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος  την μετατρέπει σε γυναικεία Μονή!!!!
β)  ΦΕΚ 159/2003 την 26η Ιουνίου 2003 ο Μητροπολίτης Ιερόθεος  την επαναφέρει σε Ανδρώα Μονή!!!
γ)  ΦΕΚ 14/2013 την 17η Ιανουαρίου 2013  ο Μητροπολίτης Ιερόθεος  διαλύει την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σκάλας και την …. Συγχωνεύει με την  «Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης της Ιεράς Μητροπόλεως!!!

ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΤΟ: Οι … «νομότυπες «πατέντες»!!! δηλαδή οι αυθαίρετες διοικητικές παρεμβάσεις!!!!! φυσικά της κρατούσας αρχής!!!! Που αποψιλώνουν και «παραλύουν» τα μοναστήρια ΕΜΜΕΣΩΣ, ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ!!

Παράδειγμα;;;; Το πρώην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, Επαμ. Αρβανίτη 11!!!! Διαβάστε στο άρθρο του πατρός Ιγνατίου το «πως» και τις λεπτομέρειες!!! Χαρείτε το και φατσικά!!!!

Αραγε, ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ;;;; το ΙΕΡΟ ΤΡΙΓΩΝΟ  με κορυφές 

Α κορυφή

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ …. από εποχή ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΤΗΣ κλπ κλπ κλπ  σχεδόν όλη την Αιτ/νία, μισή Ηπειρο και σχεδόν μισή Λοκρίδα – Δωρίδα!!!

 Β κορυφή

"Μητροπολιτικό Συμβουλιο" κλπ νομικοί σύμβουλοι του Μητροπολίτη Ναυπακτου.... (όχι το τώρα, ..το πριν!!!) Λέγε με συντροφία νομικής παροχής με Βατοπαιδειακές πηγές!!! Πολλά χρόνια ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ οριζοντίως και καθέτως την ΝΑΥΠΑΚΤΟ η πασίγνωστη και EXPERT ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ευφραίμ – Διον. Πελέκη -  κόρης συμβολαιογράφου και ΣΙΑ!!!!!! [[[ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε]]]

Ελάχιστον δείγμα ΑΓΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΩΝ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Α,Β) ΕΔΩ !!!Βλέπεις λίγα καταλαβαίνεις πολλά!!!! Αλληλοβοήθεια τέλεια!!! και ΠΑΝΤΑ.... ΦΙΛΟΙ !!!! ...ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!!! Ολοι βαζανε χεράκι βοηθείας... ομιλητές, εισηγητές, οργανωτική επιτροπή.. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!

http://www.i-m-patron.gr/lyxnos/ekdhlwseis/palamas.html 

και εδώ διαβάστε για την ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε.!!!!

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=1572603

Είπα κι εγώ, φίλος του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, !!! σίγουρα ... ΑΜΙΣΘΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ και στη Ναύπακτο!! Ειδικά αγαπούσε ΜΕ ΠΑΘΟΣ το Μοναστήρι και τον π. Σπυρίδωνα!!!! και το έδειξε!!! ελπίζω να μην χρειάζεστε ατέλειωτα δημοσιεύματα δηλώσεις στην τοπική εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ .... ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΣΠΥΡΙΔΩΝ!!!

Γ κορυφή

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Λιακατά 17 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !!!! Σκοτώθηκε οικογενειακώς σε αεροπορικό δυστύχημα και ο στενός τότε (!!) προσωπικός συνεργάτης του Σεβασμιωτάτου κ. Ιεροθέου,  Προϊστ. Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου και υποψήφιος δήμαρχος Πλατάνου αείμνηστος (Αβορανίτης) Γεώργιος Μιλτ. Θεοφάνης να τον ρωτάγαμε σχετικά… Από εκεί τελεσιδικούσαν οι οποιεσδήποτε μεταβολές εκκλησιαστικής περιουσίας!!!  

Ο αείμνηστος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΛΤ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ προϊστ. ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ελπίζουμε να ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ … σύντομα … ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ!!!! Κάτι λαγωνικά.... ψάχνουν..... είναι "στο ντορό"!!!!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:

Οι λοιπές υποθέσεις ιερών Ναυπακτιακών ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ και ο χειρισμός τους με αποκορύφωμα ΤΟ ΞΥΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ!!  ΠΟΥ … ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ;;; Εχουν την ίδια μεθοδολογία τεχνική;;;

ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, είναι και αρκετός και ουσιώδης!!!!

"Τελικά, μπορούν άραγε κάποιοι σήμερα, να μας εξηγήσουν τι ακριβώς απέγινε η τεράστια ακίνητη περιουσία των μοναστηριών της Παναγίας Αμπελακιώτισσας και του Αγ. Ιωάννου Βομβοκούς, Ναυπακτίας; Πώς μπορούν να «διορίζονται», ως «διαχειριστές» των ιερών κοινοβίων, αυτοί που στόχο έχουν να τα λεηλατούν; Πώς μπορεί να καταργούνται οι θεσμοί λειτουργίας των μοναστηριών; Ποιοι επιδιώκουν το να εκδιώκονται οι μοναχοί, έξω από τα μοναστήρια τους, όπου έδωσαν ιερό όρκο αφιέρωσης; Ποιοι ιεροί Κανόνες δίνουν τάχα το δικαίωμα σε επισκόπους να παρεμβαίνουν στα μοναστήρια, όταν υπάρχουν σ' αυτά μοναστικές αδελφότητες και να απαιτουν μάλιστα συνδιοίκηση και συνδιαχείριση; Γιατί στο Βυζάντιο απαγορευόταν ουσιαστικά, η οποιαδήποτε παρέμβαση του επισκόπου στις μοναστικές αδελφότητες;"

Αρχιμ. Δρ. Ιγνατιος Σταυροπουλος (Ιδρυτικό μέλος Ιεράς Μ.Μετ.Σωτηρος)



ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ!

ΕΜΕΙΣ... ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ...

θα παρεμβαίνουμε και σίγουρα

ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ!!!

 

1 σχόλιο:

  1. γεια σας
    θα ήθελα σας παρακαλώ να σας ρωτήσω κάτι προσωπικά σχετικά με την κτηματική Μεσολογγίου . antgardi@gmail.com
    παρακαλώ να μη δημοσιεύσετε την ανάρτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή