Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΟ_ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΧΕΣΗ

ΕΛΛΑΣ       ΙΣΡΑΗΛ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Πορφύρης


Πρώτη προσέγγιση:
Οσο και να θέλουμε να το αποσιωπήσουμε, οι δυο αυτοί πανάρχαιοι λαοί της Μεσογείου, ηταν και είναι σε διαρκή κόντρα! 
Στην Ελλάδα υπάρχει αντιΣημιτισμός και στο Ισραήλ ανθΕλληνισμός!!!!!

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ:
Δεν θέλω να μακρηγορήσω,  θα παρουσιάσω μια εικόνα που τα λέει όλα...

Ισραηλίτικο σκοπευτήριο! Εκπαιδευτής & εκπαιδευόμενος  πυροβολούν τον στόχο με τον Θησέα!
Στην παραπάνω φωτογραφία, που προέρχεται απο την καθόλου αντισημιτική εφημερίδα "Ελευθεροτυπία",διακρίνεται ξεκάθαρα ζωγραφισμένη πάνω σε στόχο σκοπευτηρίου στο Ισραήλ,η εικόνα του Θησέα που έχει σκοτώσει το Μινώταυρο και τον τραβάει απο τα κέρατα. Σ αυτή την αρχαία Ελληνική παράσταση  οι Σημίτες, δείχνουν την  αγάπη τους προς τους αρχαίους Ελληνες (ειδικά ήρωες)...
Τυχαία λέτε επέλεξαν οι Εβραίοι την αναπαράσταση αυτή με τον αρχαίο Ελληνα ήρωα για στόχο.Μπά δεν το νομίζουμε.... 
Μέχρι και ΚΟΜΙΚΣ αλλά και SPOTS κυκλοφορούν ευρέως με τέτοιο ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ... αβρότητας ... προς το Ελληνικό στοιχείο!! 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

Αντισημιτισμός είναι μια ορισμένη αντίληψη περί των Εβραίων που μπορεί να εκφραστεί ως μίσος προς τους Εβραίους. Οι προφορικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στοχεύουν κατά Εβραίων ή μη Εβραίων και/ή της ιδιοκτησίας τους, κατά των θεσμών της εβραϊκής κοινότητας και θρησκευτικών κτιρίων. 
Θυμίζουμε τον πρόσφατο εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, την κατ' επανάληψη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου Ιωαννίνων και τις δύο πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις!


http://enantiastonantisimitismo.files.wordpress.com/2013/02/panousis-2.jpg

Η ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ:
θα ήταν ιδανικό για τα δυο κράτη να υπήρχε  αμοιβαίος αλληλοσεβασμός, χωρίς ίχνος υποκρισίας, αλληλοϋποστήριξη, συνεργασία, έστω "σύμφωνο μη επιθέσεως" και ουδετερότητα
Το γεγονός ότι από αρχαιοτάτων χρόνων συνηπήρχαν στην ίδια λεκάνη της Μεσογείου, ότι έχουν την ίδια βάση και πρώτο σημείο αναφοράς στη θρησκεία των δυο λαών, έπρεπε να τους  συνδέει με μεγάλη φιλία.




Αρχαίο Ελληνικό ναυάγια του 19ου αιώνα ανακαλύφθηκε στις ακτές του Ισραήλ



Τέσσερις ναυάγια είναι θαμμένο στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, που ίσως μπορέσουν να αποκαλύψουν  την τοποθεσία του αρχαίου ελληνικού λιμανιού!!!
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τέσσερα πολεμικά πλοία 19ου αιώνα, και, ενδεχομένως, τα ερείπια ενός αρχαίου ελληνικού λιμανιού, ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.



Ο στόλος βρέθηκε στο αρχαίο λιμάνι της Akko, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο από το 300 π.Χ. σε 100 π.Χ. Τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να δείξουν ακόμη πιο αρχαία, φευγαλέα ναυάγια.



Κατά τη διαδικασία της ανασκαφής στην περιοχή, η ομάδα διαπίστωσε επίσης τα λείψανα από ένα υπόστεγο πλοίων, που πιθανόν χρησιμοποιείται για να φέρει σε πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου. Στο χώρο, βρήκαν απομεινάρια της Ελληνιστικής λιθοδομή, αρχαία αγγεία, ελλιμενισμού και υλικά πέτρινης αποβάθρα. Αυτά τα τμήματα δείχνουν ένα πολύ παλαιότερο, αρχαίο ελληνικό λιμάνι που μπορεί να βρίσκεται κάτω από το θαλάσσιο πυθμένα - μαζί με ακόμη πιο αρχαία ναυάγια.



ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής στο Ισραήλ



Αυτή είναι η ιστορία ενός μακρινού μας προγόνου, ενός πολεμιστή που τα ίχνη του χάνονται στους αιώνες και μόλις πρόσφατα είδαν και πάλι το φως του σημερινού πολιτισμού μας.

Είναι το μπρούτζινο κράνος ενός Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται πίσω στον 6 αιώνα π.Χ. και ανακαλύφθηκε στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ. Ο ιδιοκτήτης του παραμένει ένα μυστήριο που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν θα λύσουμε ποτέ.

Η τεχνοτροπία και η διακόσμηση του κράνους το κάνουν τόσο μοναδικό και εντυπωσιακό που σύμφωνα με τους ερευνητές ίσως να αποτελεί το πιο κομψό κομμάτι πανοπλίας που έχει ποτέ ανακαλυφθεί και περιγράφει την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Μια από τις θεωρίες των ερευνητών είναι πως ανήκει σε έναν πολεμιστή που επέβαινε σε ένα από τα πλοίο του Ελληνικού στόλου που είχε εμπλακεί σε ναυμαχία με τον περσικό στόλο.


Το κράνος είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ένα μόνο κομμάτι μετάλλου. Αυτή η εξελιγμένη για την εποχή τεχνική προσέφερε μείωση του βάρους του και πλήρη προστασία του κατόχου του. Το κομμάτι πάνω από την μπρούτζινη μύτη, είναι χαραγμένο με σχέδια από την ουρά ενός παγωνιού ενώ πάνω από τα κενά για τα μάτια του πολεμιστή, ήταν σχεδιασμένα στην θέση των φρυδιών τέλεια σχεδιασμένα φίδια. Η γνάθος του κράνους, διακοσμημένη με φιγούρες λιονταριών.

Μια άλλη θεωρία αναφέρει πως πιθανόν να ανήκε σε κάποιον Έλληνα μισθοφόρο που πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιον πολέμαρχο από τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Στην περιοχή του Tell Abu Hawam ανασκαφές το 1932 είχαν φέρει στο φως ευρήματα από κορινθιακά αγγεία ενώ πριν από λίγα χρόνια ανακαλύφθηκαν στο ίδιο σημείο και τα απομεινάρια αρχαίων ελληνικών πλοίων.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα όμως, παραμένει αυτή η μπρούτζινη περικεφαλαία, που σήμερα κοσμεί το Εθνικό ναυτικό μουσείο στην Χάιφα του Ισραήλ. Η περικεφαλαία που ανήκε σε κάποιον Έλληνα που έζησε αιώνες πριν, αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε την ταυτότητά του.
 






 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου