Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΤΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑ ΠΑΤΡΑΣ 2013



ΠΙΤΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑ ΠΑΤΡΑΣ 2013
ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ, ΛΙΤΗ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με μεγάλη προσέλευση & συμμετοχή έκοψαν και φέτος την πίττα τους οι Αιτ/νες της Αχαϊας! Γέμισε η αίθουσα  του Επιμελητηρίου, ο προθάλαμος, οι διάδρομοι και αρκετοί έμειναν έξω στον πεζόδρομο!!!

Κυριακή βράδυ 3 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00 γέμισε η αίθουσα. Οι καλεσμένοι χάρηκαν μια εκδήλωση λιτή μέσα στο πνεύμα της γενικής παγκόσμιας  λιτότητας. Αποφεύχθηκαν οι ανούσιες επιδείξεις, οι κατακριτέες πολυτέλειες και τα περιττά έξοδα. Σημειωτέον ότι η εκδήλωση ήταν εντελώς παραδοσιακή και εντελώς οικογενειακή.


 
Οι κυρίες του Συλλόγου με σπιτικά υλικά παρασκεύασαν τις νοστιμότατες βασιλόπιττες, αυτό τα λέει όλα! Νοικοκυροσύνη, οικονομία, παράδοση, ποιότητα! Το φλουρί, ένα δαχτυλίδι ασημένιο το κέρασε και φέτος  ο οικοδεσπότης  πρόεδρος κ. Γιάννης Πορφύρης.
Την ευλογία της βασιλόπιττας και την όλη θρησκευτική τελετή της κοπής πραγματοποίησε ο καλλικέλαδος αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας π. Απόστολος Ζαφείρης. 

Αμέσως μετά κλήθηκαν οι εκπρόσωποι Περιφέρειας, Δήμων, Συλλόγων και φορέων να πουν τις ευχές των στους καλεσμένους. Επειτα ο πρόεδρος του Συλλόγου έκανε τον ετήσιο απολογισμό και ανέπτυξε το φετινό πρόγραμμα δράσης.
Τις ευχές τους για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σ όλους τους Αιτ/νες και τους φίλους των έστειλαν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησησς, φορέων, συλλόγων. Δείτε το video.

 
Στη συνέχεια, άρχισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η πρώτη παρθενική παράσταση του ΜΙΚΡΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ! Ο Σύλλογος μας πάντα πρωτοπόρος, στον παγκόσμια πολιτιστική σφαίρα κινούμενος να μεταλαμπαδεύσει στα πέρατα του κόσμου την Ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Ετσι ίδρυσε μικρό χορευτικό τμήμα,  με παιδιά οικονομικών φιλελλήνων μεταναστών. Με πολύ Ελληνικό αέρα και καμάρι περισσό τα φιλΕλληνάκια μας μάγεψαν τους καλεσμένους, αν και έκαναν μόνο δυο πρόβες!!
Δείτε την επίδειξη του νεοσύστατου μικρού χορευτικού  φιλελλήνων εδώ:



http://youtu.be/x6bLzPruPVE



 

Το παραδοσιακό μεγάλο χορευτικό τμήμα χόρεψε παραδοσιακά στεριανά τραγούδια, μέσα σε ζεστά χειροκροτήματα και επευφημίες. Ως γνωστόν ο Σύλλογος έχει την τύχη να έχει στις τάξεις του μια από τις καλλίτερες χοροδιδασκάλισσες χορού την  ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ - ΓΚΑΡΣΙΑ.

Χόρεψαν για τους καλεσμένους τους παρακάτω σκοπούς:
1. ΣΥΡΤΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ 2. ΦΙΓΟΥΡΑΤΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ 3. ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ 4. ΤΣΑΜΙΚΟΣ [ΙΤΙΑ] 5. ΒΛΑΧΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 6. ΓΑΪΤΑ 7. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ 8. ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ & 9. ΤΣΑΚΩΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΣ 
Δείτε όλο το παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Σύλλογος εδώ:



http://youtu.be/_BYVnA-UnAE




 
Το φλουρί βρήκε η φετινή τυχερή της χρονιάς και μέλος του Συλλόγου μας κυρία ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ. Ετσι παρέλαβε το δώρο της, ένα ασημένιο δαχτυλίδι, προσφορά του προέδρου του συλλόγου!



Ετσι καταγράφηκε η  καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίττας του Αιτωλοακαρνάνα Αχαϊας 2013!! 
Ευχόμαστε και του χρόνου!!!!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου