Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ

Τα 10 Μεγάλα ψέματα 

του δελτίου τύπου της Μητρόπολης!

Μετά από έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο και σε άξιόπιστες πηγές, όπως θα διαβάσετε, με αφορμή το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, σαν υπεύθυνοι πολίτες της Ναυπακτίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.   Το Δελτίο Τύπου είναι γεμάτο ψέματα. Για μία ακόμα φορά ο συντάκτης του αποδεικνύεται ψευδολόγος και συκοφάντης
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Οι «Φίλοι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου» στις διαμαρτυρίες τους, με εκφράσεις και ύβρεις… εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ποινικής δικαιοσύνης».
1ο ψέμα: ΔΕΝ υπήρξαν εκφράσεις και ύβρεις στις διαμαρτυρίες των Φίλων της Ιεράς Μονής. Το βεβαιώνει και προηγούμενο Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης,22 Δεκεμβρίου 2012, πού ομολογεί επί λέξει: «Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν ολιγάριθμοι … και φώναζαν διάφορα συνθήματα έξω από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως»… «Ουδέποτε έλαβαν χώρα τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα, που κυκλοφόρησαν».  Υπάρχουν και βίντεο που το αποδεικνύουν.
---------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Η απόφαση για την διάλυση του Νομικού Προσώπου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος».
2ο ψέμα:  Είναι ψέμα ότι η διάλυση της Μονής ελήφθη μόνο από την Ιερά Σύνοδο. Η Σύνοδος απλά ενέκρινε τη «σύμφωνον γνώμην του επιχωρίου Αρχιερέως» (ν.590/1977). Με απλά λόγια. Αν ο Δεσπότης δεν ήθελε να διαλυθεί το Μοναστήρι, κανέναν δεν θα απασχολούσε και δεν θα ταλαιπωρούσε το συγκεκριμένο θέμα. Ούτε τη Σύνοδο, ούτε το ΣΤΕ, ούτε το Υπουργείο.
 ---------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: Η απόφαση της διάλυσης της Μονής «υπογράφηκε από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προηγουμένως απέστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση της Συνόδου μαζί με δύο γνωμοδοτήσεις καθηγητών της Νομικής και δικηγόρων που κατέθεσε στο Υπουργείο η Μονή». «Δηλαδή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπήρχαν οι απόψεις της Μονής και της Ιεράς Συνόδου και όχι της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου».  
3ο ψέμα: ΔΕΝ υπήρχαν οι απόψεις της Μονής στο ΣΤΕ, ούτε οι δύο γνωμοδοτήσεις καθηγητών της Νομικής και δικηγόρων που κατέθεσε στο Υπουργείο η Μονή. Το 5ο τμήμα του ΣΤΕ αναφέρει  λεπτομερώς ότι  παρέλαβε από το Υπουργείο δύο έγγραφα για τη διάλυση της Μονής: Α). Το έγγραφο με τη «σύμφωνη γνώμη του επιχώριου Αρχιερέως, δηλαδή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, όπως προκύπτει από το 402/18.8.2011 έγγραφο αυτού προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος», και Β), το έγγραφο με την «έγκριση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη συνεδρία της 19/8/2011 της 154ης Συνοδικής περιόδου». ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

---------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη την απόφαση της Συνόδου για διάλυση του Νομικού Προσώπου της Μονής».  4ο ψέμα: Το Ε Τμήμα του Συμβουλίου Επικράτειας, δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της προτάσεως περί διάλυσης, του Μητροπολίτη κ. Ιεροθέου και της Συνόδου. Ασχολήθηκε μόνο με την νομιμότητα της διαδικασίας. Δύο μόνο έγγραφα είχαν μπροστά τους και, όπως γράφουν, «με αυτά τα δεδομένα» συνέταξαν τη γνωμοδότησή τους για τη νόμιμη διαδικασία. Και όχι αν είναι νόμιμη η διάλυση που προτείνεται από τον Μητροπολίτη.
    ---------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Η κατάργηση του Νομικού Προσώπου της Μονής οφείλεται: (α) στην μακροχρόνια αντιεκκλησιαστική ως προς τους εκκλησιαστικούς θεσμούς και παράνομη ως προς το Κράτος συμπεριφορά των ιθυνόντων της Μονής». 
5ο ψέμα: Ουδέποτε η Μονή επέδειξε αντιεκκλησιαστική και παράνομη συμπεριφορά. Το αποδεικνύουν αυτό οι 150 αθωωτικές αποφάσεις όλων των δικαστηρίων της χώρας, και οι 50 οικονομικοί  έλεγχοι που δεν βρήκαν ούτε ένα ψεγάδι στη Μονή. Το αποδεικνύει επίσης και εφαρμογή όλων των νόμιμων αλλά και των εκβιαστικών εγκυκλίων του Μητροπολίτη και της Συνόδου. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν δημοσιευτεί και στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο, και είναι στη διάθεση του καθενός, με αποδείξεις και ονόματα…
--------------------------------------------------------------- 
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Η κατάργηση του Νομικού Προσώπου της Μονής οφείλεται: (β) στο ότι από το 2006 με ευθύνη των μελών της έμεινε χωρίς νόμιμη διοίκηση. Δεν μπορεί ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να μένη με επιλογή των μελών του επί επτά περίπου έτη χωρίς νόμιμη διοίκηση». 
6ο ψέμα: Δεν υπήρξε ποτέ χωρίς νόμιμη διοίκηση η Μονή. Μετά την άδικη και παράνομη  έκπτωση του πρώτου Καθηγουμένου από το Συνοδικό Δικαστήριο, το 2006, έγιναν αλλεπάλληλες εκλογές Ηγουμένων και τελικά, με απόφαση του ΣΤΕ (270/2009, τμήματος αναστολών) μέχρι την εκλογή νέου Ηγουμένου, την διοίκηση την είχε η Ολομέλεια της Αδελφότητος. Μετά τις τελευταίες εκλογές, Ηγούμενος εξελέγη και παραμένει νόμιμα ο π. Ιερώνυμος.
--------------------------------------------------------------- 
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ:  «Από την μετατροπή της εν λόγω Μονής σε μετόχιο της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης δεν προκύπτει κανένα οικονομικό όφελος για την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Η Ιερά Μητρόπολη δεν πρόκειται να εισπράξη το παραμικρό ποσό, όπως άλλωστε δεν έχει εισπράξει κανένα ποσοστό μέχρι σήμερα από τις Ιερές Μονές της Επαρχίας μας».  
7ο ψέμα: Είναι ψέμα ότι η Ιερά Μητρόπολη δεν έχει εισπράξει ποτέ χρήματα από τη Μονή. Έχει εισπράξει πολλά και υπάρχουν αποδείξεις. Όσα αντίθετα λέγονται στο δελτίο τύπου της Μητρόπολης συνιστούν συκοφαντίες και διασπείρονται κακοβούλως, με πρώτη πηγή το ίδιο το δελτίο, το οποίο, όποιος το συνέταξε, ενσυνειδήτως ψεύδεται, πιθανώς για να παραπλανήσει και να διεγείρει  τους χριστιανούς εναντίον της Μονής.
--------------------------------------------------------------- 
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ:  «Η κατάργηση του Νομικού Προσώπου της Μονής δεν διώχνει κανένα μοναχό από την Μονή του, ούτε επηρεάζει την συνέχεια της μοναχικής ζωής από την εν λόγω Αδελφότητα». 8ο ψέμα: Είναι ψέμα ότι η κατάργηση του Νομικού Προσώπου της Μονής δεν διώχνει κανένα μοναχό από την Μονή του. Ήδη, πριν καν δημοσιευθεί το Προεδρικό Διάταγμα, ο Δεσπότης και η Σύνοδος διέγραψαν δύο Μοναχούς από το Μοναχολόγιο (4715/23.10.2012 έγγραφο της Συνόδου). Επίσης, στο 402/18.8.2011 έγγραφο του, ο Δεσπότης γράφει επί λέξει προς την Ιερά Σύνοδο: «…περί δε της εγγραφής των μοναχών της διαλυμένης Ιεράς Μονής εις μοναχολόγιον ετέρας Ιεράς Μονής, θέλει εκδοθεί ημετέρα απόφασις». Δηλαδή, με απλά λόγια, τους λέει, «διαλύστε εσείς τη Μονή, και μετά θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους Μοναχούς. Με δική μου απόφαση, θα τους στείλω εγώ, άλλο Μοναστήρι».
--------------------------------------------------------------- 
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Η βίωση της μετάνοιας, η άσκηση της υπακοής, η καλλιέργεια της προσευχής, γενικά η τήρηση των μοναχικών υποσχέσεων δεν συνδέονται με την νομική υπόσταση της Μονής». 
 9ο ψέμα: Είναι παραπλανητικά τα λόγια αυτά. Και βεβαίως συνδέονται άρρηκτα  με την νομική υπόσταση της Μονής, δηλαδή το αυτοδιοίκητο. Τα λόγια αυτά του Δελτίου Τύπου της Μητρόπολης καταργούν το αυτοδιοίκητο. Στην ακολουθία της Μοναχικής Κουράς, πού μάλλον δεν γνωρίζει ο συντάκτης του Δελτίου, απαντάει στον Ηγούμενο με όρκους και υποσχέσεις ο Μοναχός: «Ερώτησις: Παραμενείς τω Μοναστηρίω και τη ασκήσει, έως εσχάτης σου αναπνοής; Απόκρισις: Ναι, του Θεού συνεργούντος, τίμιε Πάτερ. Ερώτησις: Σώζεις μέχρι θανάτου την υπακοήν τω Προεστώτι, και πάση τη εν Χριστώ Αδελφότητι; Απόκρισις: Ναι, του Θεού συνεργούντος, τίμιε Πάτερ». Οι όρκοι της κουράς αναφέρονται σε συγκεκριμένο Μοναστήρι, σε συγκεκριμένο Προεστώτα και σε συγκεκριμένη Αδελφότητα, μέχρι το θάνατο. Οι υποσχέσεις αυτές στηρίζουν ακλόνητα την ενότητα και το αυτοδιοίκητο κάθε κοινοβίου Μονασστηριού. Έτσι έζησαν τα κοινόβια μοναστήρια μέχρι σήμερα. Επ’ αυτού αναφέρει στο blog agioritikovima.gr, (15.1.2013) ο πατέρας Φίλιππος, από την ξακουστή αδελφότητα των Θωμάδων της απόκρημνης Μικράς Αγίας Άννης του Αγίου Όρους: «Από την έρημο του Αγίου Όρους, από το χιλιόχρονο μοναχισμό του Άθω, θέλουμε να τονίσουμε ότι το αυτοδιοίκητο των μονών είναι και ο λόγος που υπάρχει μέχρι σήμερα το Άγιο Όρος. Βεβαίως πολλοί αμφισβήτησαν και αμφισβητούν το αυτοδιοίκητο των μονών. Πολλές φορές και η πολιτική και η θρησκευτική εξουσία ενοχλούνται από το αυτοδιοίκητο».
--------------------------------------------------------------- 
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ:  «Η βίωση της μετάνοιας, η άσκηση της υπακοής, η καλλιέργεια της προσευχής, γενικά η τήρηση των μοναχικών υποσχέσεων συνδέονται με την έμπνευση των μοναχών, με την ενεργό διάθεσή τους να ζήσουν κατά το πνεύμα των καθηγητών της κοινοβιακής και ερημικής ζωής». «αρκεί οι μοναχοί να θελήσουν να είναι και να ζουν ως ορθόδοξοι μοναχοί». 
10ο ψέμα και συκοφαντία: Έμεσα και άμεσα ο ψευδολόγος συντάκτης του Δελτίου της Μητρόπολης συκοφαντεί ότι οι Μοναχοί της Μεταμόρφωσης δεν ζουν ως ορθόδοξοι Μοναχοί.  Τον διαψεύδουν όμως, η  Ιερά Κοινότης του  Αγίου  Ορους,  Αγιορειτικά και  Ελλαδικά Μοναστήρια,  Ηγούμενοι και Μοναχοί, οι οποίοι, επώνυμα, θαυμάζουν, τιμούν, συγχαίρουν, επαινούν εύχονται, προσεύχονται και ευλογούν την Μονή, το έργο της και την ζωη της και την αναγνωρίζουν, σαν μια Κανονική Παραδοσιακή  Ορθόδοξη Μονή. Οι γνώμες τους ότι οι Μοναχοί της Μεταμόρφωσης ζουν ως ορθόδοξοι Μοναχοί, έχουν δημοσιευθεί και στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Αρκούμαστε μόνον στην γνώμη της ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ, η οποία, με έγγραφό της, που υπογράφουν «άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Αθω», πιστοποιούν ότι το συγκεκριμένο Μοναστήρι είναι «πνευματικόν έργον», «ὀχυρόν της ορθοδοξίας», «Ιεράν ορθόδοξον Μονήν εν τω κόσμω, κειμένην ως πόλιν επάνω  όρους» και «φαινούσαν το φως του Χριστού πάσιν ανθρώποις, δια της Θεοποιού εμπειρίας της αγγελοειδούς μοναχικής Πολιτείας, και αποδεικνύουσαν «τοις μακράν και τοις εγγύς», ότι «Χριστός χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τούς αιώνας». Αυτά τα λόγια των Αγιορειτών σημαίνουν, ότι οι Μοναχοί της Μεταμόρφωσης βιώνουν τη μετάνοια, την άσκηση, την υπακοή, την καλλιέργεια της προσευχής και την τήρηση των μοναχικών υποσχέσεων. Και  έμπνευση έχουν και με ενεργό διάθεση ζουν κατά το πνεύμα των καθηγητών της κοινοβιακής, της ησυχαστικής αλλά και της ιεραποστολικής ζωής.  Και  είναι και ζουν ως ορθόδοξοι μοναχοί.
 
 Οι Φίλοι της Ιεράς Μονής,  ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, απ’ ότι βλέπετε, πριν ανοίξουμε το στόμα μας και πριν πιάσουμε  τη γραφίδα μας, χωρίς εκδηλώσεις θρησκευτικού φανατισμού, ελέγχουμε τις πηγές μας και ως προς το ήθος και ως προς την αξιοπιστία τους. Μαρτυρούμε και θα μαρτυρούμε την αλήθεια!!!!. 
ΠΗΓΗ: 
http://politesnafpaktias.blogspot.gr/2013/01/10.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου