Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠ. ΚΟΤΣΩΝΗΣ - ΔΗΜΑΡ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ <===> ΔΗΜΑΡ;;;

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ 
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ & ΔΗΜΑΡ
Το ειδύλιο άρχισε ακριβώς με τη δύση του προηγούμενου χρόνου, 15 Δεκεμβρίου 2012, όταν ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ και γευμάτισαν μαζί. Παραθέτουμε το δημοσίευμα της προσκείμενης ηλεκτρονικής εφημερίδας στηνΑρχιεπισκοπή Αθηνών ΡΟΜΦΑΙΑΣ:
 arch-kouvelis
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κρατήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες γευμάτησαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, παρουσία του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέα Παπαδόπουλου και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμου Παπαγιάννη.
Στην φιλική συζήτηση τέθηκαν αρκετά σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας, της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ ο κ. Ιερώνυμος ανέλυσε την πρότασή του για την παραχώρηση  στρεμμάτων εκκλησιαστικών σε άπορους.
Δεν έμεινε όμως εκεί η ... σύσφιξη  των σχέσεών τους. Σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, επισκέφτηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.
1
 Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά με τον Αρχιεπίσκοπο και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία  και μάλιστα ζητήματα της Εκκλησίας που έχουν άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα  και  να προωθούνται λύσεις. Λύσεις και αποτελέσματα  για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στη  σκέψη και στις επιλογές της Εκκλησίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιό επίπεδο μπορεί η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με την Εκκλησία να αναπτυχθεί, ο κ. Κουβέλης απάντησε:  

Με την απευθείας επαφή. Με τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων για την ανεύρεση του χρήσιμου τόπου.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε "Η συζήτησή μας ήταν ουσιαστική" και σημείωσε "η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία σε όλους τους φορείς. Είναι απαραίτητη, άλλωστε, για να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε θέμα με φρόνηση και σύνεση, πάντα με στόχο το καλό του λαού μας".

 Δική μου άποψη είναι ότι κάτι κυοφορείται και προσεχώς θα έχουμε τα αποτελέσματα.....

ΠΗΓΕΣ:
http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/15050-2012-12-31-13-44-50

http://www.agioritikovima.gr/eklisia-elados/15001-ena-bima-pio-ko


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου